Oplevelser med børnebørnene

05-01-2019

Det er Sarahs julegave, men de andre piger skal nok hjælpe hende med at komme i gang...

03-01-2019

Karl er i gang med at ordne verden omkring sig, mest for - tror jeg - at forstå hvad der er op og ned og rigtig og forkert. Vi sidder ved spisebordet. Far har lavet det meste af maden, Farmor har bidraget med noget forret, Mor laver sovsen, og Farfar rumsterer med noget skaldyr, hans absolutte spidskompetence, når det gælder madlavning.

Karl forklarer os: "Far er en dreng, og Mor er en pige. Farfar er også en dreng, og Farmor er en pige. Far passer på mig, og Farfar passer på mig." Højlydte protester rundt om bordet. "Kan Mor ikke passe på dig?" "Nej, for hun er en pige, men Far passer på mig, han er en dreng!" Der må være noget indflydelse fra vuggestuevennerne?

Senere prøver Karl igen at få lidt orden på verden. "Far en en far, og Mor er en mor. Farfar er en far, og Farmor er en mor. To far'er og to mor'er. Farfar er Fars far, og Farmor er Mors mor." Jamen, altså, det er da også svært.

02-01-2019

Karl kan ikke lide nytår, siger han. Far og Farfar har haft ham med ude i skyderiet, og det kan han ikke lide. Så er det bedre at lege med serpentiner og nytårshatte indendørs. Vi har lavet lækker hnytåtsmenu, men Karl har fanget, at der står en islagkage i fryseren, som han så venter på. Og så skal han jo også fortælle Farfar og Farmor om juleaften, hvor de har danset om det flotte juletræ. Det er en lang og grundig fortælling med store armbevægelser. Det er også lidt jul i aften, i hvert fald havde Karl nogle julegaver til gode, fordi vi ikke havde set familien i juleferien. Det er en stor gave (=fylder meget), og det er til hans BRIO-tog, som han leger med gennem begge stuer, det er godt legetøj.

Og vi skåler og ønsker godt nytår, og Karl har ikke overgivet sig endnu, selvom han helt klart er meget træt. Da Mor er gået på nabovisit, opdager Karl, at resten af kransekagen er væk og siger: "Har Farfar spist kagen?" Så må man lære at holde sig til.

En lille historie om Bamse og Kylling får Karl til at putte sig under sin dyne, og så sover han fra resten af nytårsballaden. 

28-12-2018

Vi har danset om juletræet, sunget alle de sange, som vi har valgt hver især lige fra På loftet til Et barn er født i Bethlehem, Dejlig er Jorden og Nu' det jul igen. Alt går fint. Så starter vi på at pakke pakker ud, de store læser, og Sofie smutter lidt ud og ind. Hun fanger hurtigt konceptet med at nogle af gaverne er til HENDE og går i gang med dem. Men så pludselig er hun væk? Indtil jeg får øje på hende i skarpt trav rundt om det store juletræ, det går stærkt, men hvad er det hun synger? Det er vist første linje af Nu' det jul igen , som hun gentager og gentager til sin egen lille dans om juletræet, sådan får hun lært det! 

Men næste dag kniber det mere, vi leger pakkeleg, bordet er fyldt med småpakker, dem må man først tage, når man slår en sekser. Men det er for indviklet for Sofie, hun får sit eget raflebæger og prøver sig frem med terningen. Men hun skal nok få det lært, ellers kan de store måske "træne" med hende?

28-12-2018

Der kommer flere historier frem om dette underlige fænomen, og det sker også her - hos os! INGEN har fået mandlen, da skålen er tom - og maverne så fyldte, at de ville revne, hvis vi slugte den store mandel. 

Der skal findes en løsning, Morfar henter et sæt spillekort, ridser regler op, men efter første trækning står Alberte og Mormor lige. En gang til, bare de to, men lige idet vi skal vende kortet, husker Morfar, at reglerne var ændret, så nu viser det sig, at Alberte er vinder. Og hun får æsken, som er en vildt fjollet en af slagsen med LED-lys i - OG chokoladegrise. Så er alt godt igen....