03-01-2013

Malthe bliver 4 år

Fødselsdag lige efter jul, vi andre synes måske, det er lidt tæt på, men det skal nu ikke komme drengen til skade, han skal have en fødselsdag som alle andre. Gaverne falder jo også lidt tæt på julegaverne, men måske kan det femover blive en fordel, for så kan han jo pointere, at det og det fik han ikke i julegave, så måske kan det i stedet komme til fødselsdagen!

4 år - så er drengene "store", men vi følger nu alligevel mønstret fra sidste år med at invitere Malthes stue hjem for at fejre drengens fødselsdag. Vi  bager aftenen før, pølsehorn, piizzaboller og en kage, der skal forvandles til en ridderborg. Alt dette står der opskrifter på i Amos udmærkede fødselsdagsbagebog, så det er bare i gå i gang, og efter et par timer i køkkenet, er bordet fyldt med alle mulige lækkerier.

Om morgenen vækkes fødselsdagsbarnet af Mor og Far og Søster med sang fra morgenstunden og en flot gave på sengekanten, så er dagen i gang. Malthe går af sted til børnehaven sammen med lillesøster, og det er selvfølgelig for senere at kunne spadsere hjem derfra sammen med alle de andre børn, det er lidt stort! Og så fyldes huset ellers af børn, der kaster sig over alt det "nye" legetøj, som Malthe stiller til rådighed for gæsterne. Mor har snakket det igennem med Malthe, dine gæster skal havde lov til at lege med alt legetøjet, ja, siger Malthe, og jeg kan også sige til dem, om de ikke har lyst til at lege med det her eller det her? (Han er en god dreng).

Vi dækker "bord" på gulvet med fødselsdagsdugen og serverer pølsehorn og pizzaboller og frikadeller og gulerødder og agurker og saftevand i lange baner. Og selv om det er små børn, så opfører de sig eksemplarisk, sidder så pænt og siger "be' om" og "tak". Dagen sluttes af med fødselsdagskagen med lys i, fødselsdagssang og den gave, som Malthes venner har med til ham, en dækkeserviet, som en af pigerne har lavet tegningen til. Og Malthe kvitterer for den med et sødt smil "tak for tegningen, Laura Maj". 13 flyverdragter, 13 huer, dobbett så mange støvler og vanter fordeles mellem børnene i bryggerset, og så vinker vi alle sammen farvel til bønehaven, som skal tilbage igen.

Sikke en dejlig formiddag, og sikke et privilegium at få lov at være en del af drengens festdag! Bare han vil kunne huske noget af det senere som stor dreng også!

Om et par dage gælder det så familiefødselsdagen med bedster og onkler og tanter og fætre og kusiner! Og sikkert flere gaver!