12-11-2012

Fætter-kusine-weekend på Lolland

Mortens Aften har i mange år været en god anledning til at mødes, og selvom det nu, med alle de småbørn, kræver noget planlægning, så kommer alle sammen til Lolland i den weekend (desværre måtte vi af forskellige grunde undvære et par familiemedlemmer). Så Mormor og Morfar fik lige pludselig huset fyldt af liv, grinen og snakken og sang og løben rundt og legetøj og måltider og sengetøj. Det var dejligt vejr begge dage, så flyverdragtene kom på, og børnene kunne løbe rundt udenfor. Så mens de voksne fældede træer og ryddede noget gammelt, grimt buskads, løb i al fald de tre af børnene rundt og samlede blade og legede i legehus og smed sten i vandet og hvad der ellers var vigtigt at få gjort sådan en efterårsweekend. Og imens sørgede lille Sarah for at få noget at spise inde hos Mor.

Fætter-kusine-bevidstheden er ved at indfinde sig, tror jeg. I al fald har vi set i denne wekkend, at børnene har megen glæde af hinanden. Malthe som den store går foran og finder på, og sammen med Simon, som snakker nu, holder de lange samtaler om vigtige ting, og de leger virkelig sammen. Malthe forstår fuldt ud Simon, selvom vi voksne somme tider lige skal lytte en ekstra gang, før ordene får mening. Og drengene har en fest, som også smitter af på Alberte, hun løber lidt bagved drengene, og ellers finder hun sine egne udveje for også at være med. Men jeg kan godt se, at når Sarah vokser til, så kan de hurtigt blive drengene og pigerne, når de leger. Der var lige en enkelt gang, hvor det kun var "storebrore", der måtte komme ind i "huset", som de byggede af den gamle kravlegård (som ellers bliver brugt til at skærme brændeovnen af).

En lille scene fra søndag formiddag:

Simon og Malthe har travlt med en eller anden leg henne ved trappen. Alberte kommer ud i køkkenet til mig, og da jeg åbner køleskabet, bliver vi enige om, at hun gerne må få en af de hjemmebagte boller. Jeg åbner posen for hende, og hun tager sin bolle, tager så en mere, som hun havde gjort dagen før, den er til Malthe, så tøver hun et par sekunder og putter så den ene bolle op under armen og tager endnu en bolle. Så smutter hun ud til drengene og deler boller ud til dem - er det ikke vildt, at sådan en lille unge kan tænke så langt, drengene skal da have hver en bolle!