14-01-2019

Tredobbelt fødselsdag

Januar er  fødselsdagsmåned, men da alle tre fødselsdage er i samme hus, er det oplagt at prøve at slå dem sammen. Storebror fylder 10, mellemsøster fylder 8, pg Mor, ja, hun har altså også fødselsdag. Så denne søndag i januar sætter vi alle sammen kursen mod Blovstrød og finder et hus med flaget vajende fra flagstangen i haven. Når alle er til stede, er vi 24, men der er som regel lidt mandefald, også i dag. Men alligevel et langt bord gennem stuen, som faktisk er sat sammen af flere borde. 

De tre fødselarer kan se gavebordet vokse, selvom nogle af gaverne må stå ude i bryggerset. Men de har god tålmodighed, og først efter frokost bliver der kaldt til gaveoppakning! Festligt! Alle kort bliver læst højt, begge børn læser deres kort fra bedsteforældre og moster og fastre og kusiner og fætre. Og de er glade for deres gaver, kommenterer og går rundt og uddeler "takkeknus" til giverne. Bagefter er der lagkage, 2 store flotte lagkager med ti lys og med otte lys. Og fødselsdagssangen bliver sunget med vers til hver af børnene. Jeg tror måske de har lavet aftaler på forhånd om, hvordan det kunne gøres. I hvert fald lykkes alt til alles tilfredshed. 

Det er dejligt at børnefamilierne holder fast i disse store familiefødselsdage, og det giver ikke skår i glæden, at de to børn fejrer deres dage sammen.