01-11-2018

En feriebilledbog

Når børnene kommer hjem fra ferie hos deres bedster, skal de selvfølgelig fortælle, hvad de har lavet. Det er også nemt nok, når sproget rækker til alt det, man gerne vil sige. Men når man nu kun er et par år gammel, kan detvære lidt mere vanskeligt. Og her kommer billedbogen ind - eller rettere fotobogen, et lille hæfte med fotos fra ferie og en lille tekst, som Far eller Mor kan læse.

 

De større børn fik sådan en lille beretning, når de havde været her på ferie. Og nu er det karls tur. Han er hos uden far og Mor i fire-fem dage, så der sker megeti løbet af den tid. Jeg vælger et par billeder fra Fejø, også fra færgen, et med den lille kat, et med det nye legetøjsgravko, vi købte, så han også kan huske den til næste gang. Jeg sætter billederne op med en lille tekst, og Mor læser bogen for Karl, da vi kommer hjem med ham igen.

Men en lille ekstra krølle på denne historie er, at nogle dage senere så sender Far et billede af Karl, der ligger i sing seng med den obligatoriske aftenboglæsning, denne dag med bogen om Farfar of Farmor! Det er vel nok sjovt, at han får dette ekstra ud af den lille fotoberetning.