19-10-2012

Rasmus Klump

Rasmus klump holder! Da vi var børn, læste vi Rasmus Klump eller kiggede billeder og fik teksten læst højt, når nogen havde tid, enten hos vores Mormor eller derhjemme.  ”Morfar” kan huske, at han var overbevist om, at han også bare kunne samle nogle brædder, bygge et skib og sejle jorden rundt – OG være hjemme til aftensmaden, når hans Mor, som sikkert har mindet ham lidt om Rasmus Klumps Mor, havde aftensmaden færdig. Så enkel kunne tilværelsen være!

Vores egne børn blev også ført ind i denne dejlige verden med Skæg og Klump og Pelle og Pingo, og nu er det blevet børnebørnenes tur. De har oplevet Klump og co. via gamle bøger, men også tegnefilm på nettet og selvfølgelig al den merchandise, der findes nu. Malthe har længe været fortrolig med hele universet, figurernes navne og roller, så det var sjovt for ham endelig at møde Rasmus Klump-universet i Tivoli. Det er bare så godt lavet, vi har kigget det ud uden børn, så jeg var ret sikkert på, at det kunne blive en god oplevelse. Men dagens højdepunkt var dog, da Malthe pludselig råbte: ”Der er Rasmus Klump!” og lige foran stod en kæmpe udgave af den dejlige bamse, og Malthe kom hen til ham og fik en kæmpekrammer. Jeg kan se på billederne, som jeg skyndte mig at tage, at folk udenom os står smilende og ser på. Da Malthe senere skulle fortælle om det derhjemme, blev det til, at Rasmus Klump var en kæmpebamse med en computer i maven, så han kunne bruge armene til at give kæmpekrammere! Men selve legepladsen var også en succes, som vi vendte tilbage til efter at have kørt i karrusel…

Hvor er det dejligt, at det er Tivoli, som det er lykkedes at købe Rasmus Klump (og ikke fx Disney). Han er så dansk som noget, og det er et univers, som vi stadig kan føre vores børn ind i, uden at skulle forklare at Disney altså har købt rettighederne til fx Tarzan (så man ikke må sige GummiTarzan mere) eller til at ændre nogle af H. C. Andersens bedste eventyr (så Den lille havfrue får en lykkelig slutning uden mening)! Dejligt at der bliver en hel lille flok at introducere til Rasmus Klump og hans venner.