22-11-2017

Mortens aften

Mortens aften er sådan en god familieweekendi november. Vi kan samles om det gode mad, øve os lidt på alt det der julemad, men uden alt det ekstra der hører til selve julen. Vi har i mange år haft alle børn og svigerbørn og børnebørn hjemme til Mortens aften, men i år smuldrede det lidt. Vi har spist andesteg et par weekender, og børnene har været her i hold, et enkelt hold endda så kort tid, at der ikke blev nogen andesteg.

Men så meget desto mere nød vi dem, der var her sidste weekend. Og lille Sofie fik sinførste andesog kunne lide det.Sidst hun var her spiste hun hokkaidosuppe, og hun ser ud til godt at kunne lide almindelig mad - og er parat til det. Hun vil dog gerne have lidt hjælp til skeen, den er svær, og det erogså svært at fange de små bidder brød, som vi lægger til hende påp hagesmækken. "Pincetgrebet" er på vej, men knap automatiseret endnu.

Og de store børn hygger sig med deres gøremål, Malthe læser, Alberte tegner og skriver (med lidt stavehjælp), hvis ikke de er udenfor og begraver et par døde mus og efterfølgende maler gravstene til dem.