07-11-2017

En dejlig weekend med Simon og Sarah

Mor og Far skal til børnefri fødselsdag, så Sarah og Simon skal til Lolland og hygge med Mormor og Morfar. Vi henter dem fredag eftermiddag, først Simon, som har fri fra skole kl 2, og vi er på pletten, da Simon kommer ud af klassen og lige skanner alle dem, der står udenfor. "Jo, de er her for at hente mig" (der er jo en vis prestige i at blive hentet af bedster). Så kører vi ind til byen foir at hente Sarah i hendes børnehave. Hun har glædet sig og hele formiddagen fortalt, at hun skal ned til os og sove her!

Det er en lang køretur, men vi holder nogle pauser og lægger vejen forbi et supermarked, det er jo fredag (!), så der skal lige købes forsyninger.

Og endelig når vi Ydø, men det er jo allerede mørkt, så der bliver ikke så meget udendørs leg denne aften. Det må vente til i morgen.

Ved sengetid putter Mormor Sarah - eller også er det omvendt - i hvert fald falder vi begge hurtigt i søvn. Simon er den store, så han og Morfar hygger sig lidt (kigger dybt i Morfars iskasse) og endelig kommer Simon også i seng. Og så sover de ellers de to, lige til det er rigtig dag lørdag morgen.

Når børnene er på Ydø, er der nogle ting de skal. Og det er selvfølgelig bl. a. at fiske. Simon har længe snakket om at hjælpe Morfar, så de to sejler ud, godt udstyret med varmt tøj, olietøj og redningsvest. De tømmer åleruserne og bringer desuden en god last af torsk med ind. Og de skal jo slagtes. Så da de to drenge er i land, slutter Sarah sig til dem udenfor, og hun følger meget interesseret med i, hvad Morfar foretager sig.

Vi har altid moret os lidt over, at Simon følger lige i hælene på Morfar, når han er her. Men denne gang var der altså to små efterfølgere, som deltog i alle dagens gøremål.

Og lørdag aften er det en meget træt Sarah, der putter sammen med Mormor. Hun nåede kun lige at lægge sig ned, så sov hun. Og Mormor med! Men Simon tog den sene vagt, for Mor og Far skulle jo komme sent om aftenen, så han ventede træt - men tålmodigt - til de kom. Så kunne vi alle få en god nats søvn.

Det har været så godt at have begge børnene her sammen (uden de voksne!), så lad os ondelig gøre det om igen, inden så længe!