14-09-2012

Sammen med børnene

Intens samvær med børnene, et helt døgn i træk, og med Mormor "on tour" nåede jeg at være sammen med dem alle fire på den ellers tidsmæssigt korte tur til Nordsjælland.

Onsdag hentede jeg de to af dem i børnehave og vuggestue. Det er så dejligt, når jeg kommer, at de kommer løbende hen og skal op og kæle engang, selv Alberte kommer på den måde nu. Så skal der samles madkasser og skiftetøj og -sko sammen og læsses i trækvognen, som jeg gerne tager med for at have styr på tropperne. Og så en times eftermiddagshygge og leg derhjemme, inden Mor kom hjem, og så kom dagens højdepunkt: vi skulle alle fire til gymnastik nede på skolen. Hold da op, hvor var det sjovt, en hel gymnastiksal fyldt med småbørn og deres forældre eller bedster. Og så sanglege og løbelege og leg med redskaberne, det bragte minder frem om, da jeg selv gik til "mor-barn-gymnastik" med de to mindste af vores (dengang VAR det mødrene, der gik til gymnastik med ungerne). Eller dengang jeg var leder af to hold puslingegymnastik på seminariet - uden forældre! Det var rigtig sjovt at være sammen med børnene på denne måde, og endnu engang et suk over, at der er så langt imellem os, det kunne være sjovt at være en del af det noget tiere.

Far havde lavet aftensmad, så efter at have leget lidt i haven kunne vi indtage en lækker lasagne sammen, inden jeg skulle videre til næste flok (for at kunne være der om morgenen). 

Torsdag formiddag skulle den lille nye til 5 ugers tjek hos lægen, og jeg stillede op til noget kørsel og hygge. At storebror så også lige skulle tjekkes hos lægen den dag med noget, der lignede et ordentligt sæbeøje eller et insektstik, gjorde bare, at der blev samvær med alle børnene i stedet for, at han skulle have været i vuggestue. Så der blev sat to barnestole i bilen, og af sted gik det til byen og lægen. Og begge børn blev tjekket igennem af en sød, ældre "familielægedame"! Ud i bilen med hele flokken igen, og så skulle vi da have en lille shoppetur og lidt hygge også, når nu vi var af sted. Et indkøbscenter er et godt sted at have en 2-årig med krudt i numsen, for han kan jo ikke slippe helt væk fra os. Og der ER enormt meget at se på - så det gjorde vi, lige fra legetøjet i BR til drikkedunke til lys på bordene osv. Men dejligt at han er så tryg ved, at det er mig, der kan gå hen og skifte ble på ham osv. Så kan Mor koncentrere sig om at fodre lillesøster af... Et lille måltid på cafeen blev det også til. Ikke noget at sige til, at jeg kunne bære ham direkte ovenpå til en middagssøvn, da vi kom hjem igen.

 

Sidst på eftermiddagen kunne jeg så vende tilbage til Lolland, dejlig mæt af oplevelser med alle de små!

Og aflægge rapport for deres Morfar!