31-05-2017

Stor familiefest på Fyn

Mors/Fars yngste kusine skal giftes, og alle børnene er inviteret med både til vielsen, eftermiddagshyggen og bryllupsfesten om aftenen/natten. Kan børn det! Ja, de her kunne i hvert fald! 

De ankommer i stivestes puds, fine kjoler og nystrøgne skjorter og butterflyen, opsatte på alt det spændende, der skal foregå. For bedre at se fylder vi nogle rækker i kirken, vi vil alle sammen gerne have det hele med. Og børnene sidder så fint, selv Karl som vel ikke rigtigt ved, hvad der foregår, finder alting meget spændende og kigger rundt for at suge indtryk til sig. Så kommer brudeparret glade og smilende ned ad kirkegulvet og udenfor venter en flok skydekammerater i spalier, spændende. Så skal der kastes ris, og børnene er på forhånd blevet instrueret i dette, det er jo ikke stikbold eller dødbold, de skal spille med risene. De gør de første forsøg på at nærme sig de andre børn, der er med som gæster, men det kommer senere. 

Eftermiddagen foregår i solskinnet i festgården, hvor der er god plads og mulighed for leg. Det er godt tænkt sådan et sted, at der skal være noget at tage sig til. De voksne har for en gangs skyld fred og ro til at hyggesnakke med hinanden, og Mormor/Farmor og Morfar/Farfar får lejlighed til at nyde børnene i fulde drag. 

Festen om aftenerne kræver sit af børnene, det er jo en voksenfest, børnene skal ikke sætte dagsordenen, men alle børnene - der er faktisk to børneborde - opfører sig eksemplarisk. De siver lige så stille ud i gården til de forskellige legemuligheder, men kommer når der er noget lækkert at spise eller der foregår noget særligt. Jeg tror de store af dem fik meget ud af at være med til festen.

Og de holder længe ud, de mindste sover i deres barnevogne, de store klarer den til de har set brudeparret danse med de forskellige ritualer, der hører til der. Og så bliver det jo i hvert fald til en voksenfest, hvor børnefamilierne pakker sammen og med sovende børn på bagsædet finder hjem over broen.

Hvor var det dejligt at alle børnene var inviteret med til festen, de hører til i den nærmeste familie.