31-01-2017

Albertes fødselsdag

Alberte skal have besøg af sine venner fra børnehaven, for sidste gang fordi hun skal startei mini-sfoen til marts. Men 6-års fødselsdagen får hun lige med.Og Mormor bliver endnu en gang inviteret til at være med på sidelinjen. Det er lige sjovt hver gang, dels får man lov til at give en hånd med, men man får også en god lejlighed til at lære børnebørnenes venner lidt bedre at kende. I går da jeg hentede Alberte i børnehaven, kom hun løbende og sprang op i min favn, som hun plejer. Og lige beg hende komAgnes, somfik samme tuir! Og aftenen blev brugt til at bage, pølsebrøg og pizzasnegle og fødselsdagskage, som skaulle være - en fodboldkage...

Men i dag er det fødselsdagsfest! I Og vi venter spændt på, at vi kan høre børnestemmer på vejen. Flaget er sat, se de kan finde vej - og endelig fyldes bryggerset med vinterklædte børn. Men de er jo store nu, så der skal ikke så meget hjælp til- Pigerne er, ligesom Alberte, klædt fint på i kjoler, og drengene spørger allerede her lige inden for døren efter legetøj, som de kan huske fra sidste år. Det bliver et par gode timer, hvor der leges igennem, og hvor vi voksne får os en god snak. Det er jo spændende alt det nye, der skal ske, når det bliver 1. marts.

Der bliver sunget fødselsdagssang for Alberte og hun får gaver af mange af børnene, fine tegninger pakket grundigt ind (v. hj. a. tape!), og endelig bliver det tid til fødselsdagskagen! Men nej, fodboldfigurerne kan ikke spises, så børnene må nøjes med at "lege" lidt fodfold med dem, og så ellers spise græsset.

Og da dagen slutter, følger vi børnene på vej og vinker til dem, mens de følges med deres voksne ned ad vejen tilbage til børnehaven og hverdagen igen.