15-11-2016

Malthe og Alberte på efterårsbesøg

Vi holder en lille Mortensaftenweekend, og Malthe og Alberte får lejlighed til at komme rundt, godt varmt klædt på, for koldt er det i hvert fald.Der bliver ikke nogen fisketur, for vandet er væk fra stranden. Men derfor kan man jo godt gå en tur på havbunden med de seje waders på. Så er der mere spræl i den hare, som hænger og skal slagtes. Anskuelsesundervisning af bedste slags. Der bliver nogen gange sagt "Adr" og "Ulækkert", men ikke desto mindre står begge unger med næsen helt inde i haren. Hovedet? Ja, det bliver gravet ned, for så kan knægten jo få kraniet, når det bliver til et sådant...

Så har Morfar et es i ærmet, han er selv en rigtig god og samvittighedsfuld jæger, og nu må tiden være inde til at give Malthe lov til at prøve at skyde med luftgeværet. Far og Mor bliver spurgt om lov og giver grønt lys. Så malthe og Morfar får nogen tid alene på stranden, hvorMorfar meget omhyggeligt fører Malthe igennem geværets muligheder. Og endelig skyder Malthe - OG RAMMER! Skyder hul igennem den plasticdunk, der er lagt ud i vandet som skydeskive. Behøver jeg at sige, at det var en meget stolt Malthe, der viste dunken frem for os andre oppe i huset bagefter?

Men heldigvis får vi også lidt tid til indendørs sysler, bagning, udklædningsleg, spil, tegning osv. Morfar har gemt nogle læselege fra sin skolelærertid, og Malthe kaster sig over en æske med nogle af de "120 mest almindelige ord". Dem kalder han gemmeord, og han er sej ti lat læse dem og lægge puslespillet.Alberte prøver også kræfter med spillet, men skal nok lige lære lidt flere bogsatver, før hun får glæde af det.