16-10-2016

Simon og Sarah på efterårsferie

Vi henter Simon fra skole, det er den sidste dag før efterårsferien, så han er opfyldt af formiddagens oplevelser med morionsløb og leg med de lidt størrebørn. Bagefter henter vi Sarah i hendes børnehave, Sarah har hele dagen fortalt, at Mormor og Morfar kommer. Og hun er glad for at se os. Pædagogerne har pakket alle hendes ting, så erdet lidt nemmerefor os. Og så går turen ellers sydover, ned over Sjælland iefterårsferietrafikken, i alle de smukke efterårsfarver, der er på træerne. Mor skal også med , hende samler vi op på en banegård på Sydsjælland. Det er en lang tur hjem til Lolland og Ydø, men endelig kan vi lukke børnene ud af bilen, og så er der dømt fri leg resten af den korte ferie. Vi kunne da sagtens benytte os af nogle af de mange spændende udflugtsmål her på Lolland i efterårsferien. Men den allerbedste opklevelse for Simon er stadig at gå lige i hælene på Morfar, ikke mindst når der er dømt fiskeri. Så Morfar og Simon sørger for weekendens lækkerier til maden, stegte ål og fiskefileter og en enkelt torskefilet. Morfar og Simon får nogle goide fornuftige snakke derude på vandet, og Morfar giver Simon lidt biologiundervisning. Er der måske nogen af jer, der kan kende forskel på en hankrabbe og en hunkrabbe? Det kan Simon!

Mens Simon er på vandet, hjælper Sarah Mormor i haven. Vi plukker en stor skålfuld paradisæbler, blomster, trækker gulerødder op og samler valnødder, og til sidst spiser vi alle de sidste hindbær, vi kan få øje på.

På billedet kommer Simon og Morfar vadende ind med fiskekassen på slæb, begge iført waders, så kan man sagtens klare den smule gåtur ude i vandet.

Bog om snoreleg, se underHobbybøger