16-05-2016

Bedstedag i Albertes børnehave

Denne fredag er det Albertes tur til at have bedster med i børnehave. Jeg er kommet dagen før, og får den lille portionhverdag med børnene, som er så hyggeligt. Henter dem i skole og børnehave og hygger derhjemme, inden vi så skal til fodbold sidst på eftermiddagen. Her er det absolut Mormor, der skal lære. Jeg har absolut intet begreb om fodbold, og da slet ikke om udstyret, så først får jeg hjulpet Alberte forkert i tøjet, men så retter vi  fejlen lige foran "alle de andre forældre", så pigebarnet kan kommei gang med at spille bold. Malthe klarer heldigvis sig selv. Det her har jeg ikke prøvet før, men morer mig gevaldig over at se devoksnetrænereomgås børnene, lege bold- og andre lege med dem, før det egentlige fodboldspil sætter ind. Og hjemme venter Mor med lækker aftensmad, hvor jeg for første gang får lov at smage de nye hønseæg af egen avl.

Næste dag er dt så bedstedag, og Farmor kommer også. Foruden mange af de andre børns bedster. Sol og varme giver lidt ekstra til dagen, som traditionen tro starter med fællessang og flaghejsning, Det er dejligt, at de lærer børnene sådan nogle traditioner. Så skal der plantes i krukker, vi voksne har taget blomster med, så børnehaven får fyldt deres krukker. Det er en hyggelig beskæftigelse, og Alberte får lært at håndtere den lille graveske, så ikke jorden kommer ud over hele plænen. Flot krukke bliver det, se bare billedet.

Dette er Albertes sidste bedstedag, ligesom det også har været Malthes og Simons. Man kunne godt ønske sig, at skolerne kunne lave nogle bedstedage, måske en dag, som sættes af til et emne-/gruppearbejde, hvor bedsterne kunne indgå. Det er sjovt at følge de andre bø'rn også, og det er dejligt lige at få en snak med pædagogerne.