01-06-2012

Solvejr!

"Mormor, det er solvejr! Se, der er en stribe lys i vinduet!"

Sådan vækkede Malthe mig forleden dag, vi havde kapret Mormor og Morfars dobbeltseng til en tryg og rolig nat, mens Morfar var forvist til et af gæsteværelserne ovenpå (han påstod til gengæld, at han havde sovet så dejligt deroppe!).

Men altså, det gjaldt jo om, at alle kunne sove trygt, så Malthe skulle sove sammen med mig, mens hans Far sov sammen med lillesøster (Mor var hjemme for at arbejde). Og så arrangerer vi os, som vi bedst kan, det vigtigste for os er, at børnene føler sig trygge. De skal jo ikke sove sådan hele deres liv, men gerne nu, så de får en god oplevelse af at være på besøg hos os.

Men pinsemorgen var det altså fint solskinsvejr, eller solvejr, som Malthe siger, og det er et ord, som han selv har opfundet, og han har brugt det rigtig længe, det er da et dejligt og meget sigende ord.

Og så måtte vi jo op og få taget hul på en ny dag. Da vi kom ind i stuen, var børnenes Far allerede oppe med lillesøster, og de to småbørn gav hinanden en kæmpekrammer, som om det var meget lang tid siden, de sidst havde set hinanden.