15-05-2012

Genbrug

Genbrug er absolut HOT! I følge Anne Glad, livsstilseksperten, er det lidt anderledes end det har været før, idet det meget er kvalitets- og mærkevarer, der sælges og købes brugt. Og loppemarkederne er i høj kurs, men også lidt anderledes end de har været før, også her ses der bedre varer end før i tiden.

Vi tager ikke så meget til loppemarkeder, men det er der andre i familien, der gør, og de gør gode fund på deres ugentlige eller månedlige ture på de lokale loppemarkeder. Meget legetøj bliver tilsyneladende ryddet ud af børns værelser og kan købes for en slik, legoklodser fx.  Jeg synes, det er en rigtig god ide, at tingene på denne måde bliver brugt og brugt igen. Vi andre har jo bare stuvet tingene væk, efterhåneden som de ikke blev brugt mere, men vores loft har jo også næsten fungeret som et tag-selv-loppemarked med børnetøj og legetøj, som bare kunne tages frem til de små.

Billedet af stolene er fra vores eget private loppemarkedsloft, træstolen er fra Nykøbing, et sæt med stol og bord, som min Far lavede til os, da vi var børn, og kurvestolen er fra vores ældstebarns barndom, meget 70'er agtig!

Jeg tror måske, at den vigtigste effekt af denne genbrugstendens, er, at de små opdrages til, at ja, man kan godt bruge noget brugt, endda gå i brugt tøj, det er ikke nødvendigvis sådan, at nyt ( og dyrt) er det bedste.