03-10-2015

God morgen!

Godmorgen, det har været en god morgen. Passede børn i går aftes, fordi deres Mor skulle til forældremøde, og Far er ude at rejse, og så får jeg selvfølgelig morgenen efter med også. Det ville være lidt halsløs gerning at køre hjem til Lolland midt om natten.

Men altså en morgen med børnene, som godt kan foregå stille og roligt uden alt for meget stress og jag - det er et spørgsmål om at sætte vækkeuret, så der er tid. Men de vågner langsomt, sådan nogle størrelser, og selvom de vant til rutinerne,  så skal de alligevel mindes om at tage tøj på, at huske at spise, at lægge madkasserne i tasken, og hov, vi skal da også lige have gang i hårbørsten. Men af sted kommer vi da, nu skal der "afleveres" i skole og børnehave. Her i deres lille by ligger institutionerne samme sted, nærmest en klynge af skole, svømmehal og børnehaver. Den store først, der er trods alt en klokke, der ringer, selvom det i Mormors=den gamle lærerindes øjne er lidt slinger i valsen. Der mødes lidt ujævnt, men til gengæld er der ingen, der bebrejdes noget, heller ikke den lærer der kommer susende over gården efter at klokken har ringet anden gang! Det myldrer ind med forældre og børn og tasker og madkasser, alt skal på plads, der skal tjekkes ind på den elektroniske tavle, jo, Malthe er mødt og klar til endnu en god skoledag. Efter kys og kram og lidt vinkeri (ikke for meget, man er jo stor nu!) går vi sammen over til Albertes børnehave. Her er der også forældre og børn og madkasser og frugtposer, alt skal på plads, sutskoene skal på, mødetavlen skal udfyldes, og hvis Mor løfter, kan Alberte selv fylde den ud. Hun skriver lige så fint, at Mor henter (i går havde hun skrevet, at Mormor hentede, men det er jo også bare dobbelt op!). Så skal Alberte ind til de andre børn, og vi vinker og krammer og kysser og overlader Alberte til hendes lilleverden i børnehaven.

Så får jeg ellers den helt store ekstra oplevelse, inden vi kører fra skoleområdet, en kæmpe flok skolebørn bliver sendt ud at løbe lige fra morgenstunden, de løber rundt om skoleområdet, blandt andet på fortovene, men ved alle strategiske hjørner står der lærere eller pædagoger og sikrer, at ingen forvilder sig væk fra de trygge områder. Sikke en livsglæde, ikke alle løber dog lige hurtigt, men der er blussende røde kinder og høje stemmer hele vejen rundt. Minder mig i den grad om, når man kom på skolen om morgenen, og ungerne kom styrtende for at sige godmorgen, det var svært at være morgensur. Det håber og tror jeg også ,det er her på Malthes skole!