17-09-2015

På tur med ungerne

Tivoli lukker for sommeren på søndag, så hvis vi skulle have endnu en sommertur, skulle det være i denne uge. Så jeg mødtes i København med Simon og Katharina, som hver især havde taget deres Mor med. Men vi fik nu lidt mere end Tivoli ud af det, for vi mødtes ved Glyptoteket, som er et af mine yndlingsmuseer i København. Her er så meget forskelligt at se på og opleve, at der sagtens er noget for os alle sammen. Vi var selvfølgelig nede ved mumierne, og her var en museumspædagog i gang med en "klam" fortælling om, hvordan man gjorde klar til balsamering. Og Simon og Katharina blev inviteret til at høre på, så der var undervisning på programmet. Vi så selvfølgelig også Man Ray-udstillingen, men kun en del af selskabet.

På vej over til Tivoli kom vi forbi de lokaler, hvor de sewnder Aftenshowet fra. Og her var en åben udstilling omkring "Andreas", som vores nye nationalhelt bare hedder. Det var spændende for os alle, og børnene har helt klart en ny superhelt, som de selvfølgelig skulle fotografes med.

Og Tivoli var nogenlunde, som det plejer, et skønt miks af rutsjebanetur, tombola, frokost og is. I tilgift fik jeg, efter at have sagt farvel til alle "børnene", en lille koncert med et stort pigekor fra Frederiksberg, dejlig muisk at blive sendt af sted hjemad på.