07-05-2012

Vuggestuer

Åbn en avis eller lyt til radio eller tv - og de diskuterer vuggestuer på livet løs. Og med hvilket resultat? I al fald får vi da det resultat ud af det, at de unge skal have dårlig samvittighed over at aflevere deres børn til fremmede, mens de selv passer deres arbejde. Det kan jo ikke ret godt lade sig gøre i dag at leve en tilværelse, hvor man går hjemme og passer børnene. Selv da vi var unge, kendte vi kun meget, meget få familier, hvor den ene (som regel moren) var "hjemmegående". 

Men altså vuggestuepædagogerne, som får overdraget de værdifulde små, skal tage sig af dem, skal være om dem, skal trøste når de er kede af det, skal holde øje med at der ikke sker dem noget, men læreplaner til de små lyder som noget der ikke burde forbindes med så små børn. Det er vel bare at gøre som enhver anden voksen, som er sammen med børnene, ville gøre, nemlig at udfordre dem, give dem muligheder, vise dem til rette osv. Og så i øvrigt være gode og kærlige og rummelige i samværet med børnene.

Og så være et sted, hvor de unge trygt kan aflevere deres småbørn uden at skulle have dårlig samvittighed over at leve det liv, som er almindeligt for alle unge familier.