24-11-2011

Bliver det et lyserødt eller et lyseblåt barn?

 

     
 
 

Jeg har med vilje valgt lyserød baggrund på denne børnebørnsside, men det er jo en pigefarve, ikke?
Jeg synes, det er blevet voldsomt hysterisk med farver til de små. Man kan stort set ikke købe noget legetøj til drenge, der bare lugter lidt af pige, uden at det er skriglyserødt alt sammen. Og så længe det bare skal leges med hjemme i stuen, gør det for så vidt ikke noget. Men snart skal tingene jo med ud til legekammerater, og så er den lyserøde farve problematisk.Og når børnene bliver bare lidt større, så er legetøjet og i øvrigt også tøjet endnu mere kønsopdelt. Nu er det bare med yndige prinsesser til pigerne, og meget agressive billeder til drengene. Kunne man dog ikke finde en middelvej?
Vores ældste barnebarn, som er en dreng, må gerne lege med dukker og lignende, problemet er bare at det stort set ikke er til at få kønsneutralt legetøj af den slags. jo, en drengedukke med tissemand, men ikke tilbehør til drengedukken. Så han har en lyserød papaplyklapvogn til at køredukker og bamser i...
En ting lykkedes det dog at få kønsneutralt, nemlig et legekomfur. Det er fint, at vi kan understøtte børnenes madlege uden at skulle give dem en lyserød forskrækkelse. Dog kan det være lidt vanskeligt at undgå lyserøde prinsessetallerker eller bagesæt som tilbehør.