22-04-2015

En verden fuld af gode historier

Verden er fuld af gode historier, nogle af dem har fundet vej til Græse og omegn i denne uge, der er Børneteaterfestival i FrSund kommune. Og det nyder børnene godt af, de kan komme til at se alle de forestillinger, som deres voksne orker at tage dem med til, og nå ja, kan få billetter til. For selvom billetterne er gratis, skal man altså sørge for at få fat i dem på forhånd.

Og det havde Simons Mor gjort, fået billetter til en teatereftermiddag med ungerne og Mostre/Mødre og Mormor. Den valgte forestilling var Comedievognens udgave af MIS MED DE BLÅ ØJNE. Altså den historie, som Morfar har læst for børnene fra de kunne følge med i en bog. Nu skulle vi så se den som teater. Med få og enkle midler spillede de to voksne på scenen hele bogen for os. Vores børn havde forberedt sig ved endnu engang at lytte til historien, og det samme havde vist også alle de andre børn. På et tidspunkt sagde den kvindelige skuespiller om bladlusen, at den var så klistret, at Mis ikke kunne få den på sin pote, og blev straks rettet af en lille opmærksom pige lige foran os, Mis kunne ikke få den af sin pote! Alle vores børn levede med i forestillingen, grinede og kommenterede undervejs, som man jo gør. Og bagefter kom de "backstage" og hilste på Mis med de blå øjne og snakkede lidt med en af skuespillerne.

Det var en god oplevelse, for alle fire børn. Sarah er ikke med på billedet (hun havde nuppet sin Hundi og var gået ud), men hun levede i den grad med i forestillingen. Hun havde også været i teater med børnehaven om formiddagen, så hun vidste godt, hvad det drejede sig om.

Simon får også et par forestillinger mere, bla har han allerede set Nattergalen.

Næste år er teaterfestivallen et andet sted i landet, men i år var vi heldige, at det fandt sted i nærheden af vores børn.