17-04-2015

En lille bid af hverdagen

En gang imellem besøger jeg børnene uden anden grund end den at få del i en lille bid af deres hverdag. Sådan i denne uge, da jeg besøgte Malthe og Alberte fra den ene dag til den næste. Med ned og hente i deres institutioner, som jeg ikke havde set før, selvom de allerede nu har "gået der" i en måned. Malthe er startet i "minien" og møder her større børn fra skolen også. Store lokaler og stopr bygning, han er i den grad på vej etil en skoletilværelse. Sjovt at komme ind i lokalet, hvor de opholdt sig der sidst på eftermiddagen, store og større imellem hinanden. Der var stadgig "børnehavebørn", som kendte mig og vidste, at nu skulle Malthe hentes. Han var dog lige i gang med noget kreativt, som skulle gøres færdigt. Så fik jeg en rundvisning i de nye omgivelser og en instruktion i, hvordan Malthe selv tjekkede ind og ud på den elektroniske tavle, smart!

Så hentede vi Alberte over i hendes nye børnehave, og også der fik jeg en rundvisning, så jeg kan hente selv næste gang. De blev jo slået sammen de to børnehaver i området, sikkert fornuftigt nok, men det er større forhold nu. Heldigvis fik Alberte nogle af de gamle pædagoger med over og også venner fra den gamle, så der er lidt kendt. Hun virker nu ellers meget fortrolig med det hele, så det er vist bare mig, det er lidt nyt for.

Og næste morgen får jeg også lige lov at være med til at aflevere børnene. Hos Alberte har de et flot overskud, Alberte vil gerne vinke fra et vindue, der vender ud mod vejen, så hun kan se os, og så går en af pædagogerne derind med hende, så hun får sagt ordentlig farvel, dejligt at de har det overskud!

Og om aftenenfalderjeg også bare ind i deres hverdag med nem mad efter to gange sport  og vasketøj og madpakkesmøring og godnathistorier og alt det andet, som hører til i en travl børnefamilie. Jeg lægger et par billeder af de to store børn i en hverdagssituation.