23-03-2015

Påskeharen

Simon er tændt på den leg, Morfar satte i gang sidste år, lad os prøve at fange Påskeharen! Sidste år lavede de en fælde, lokkede med gamle gulerødder, men det eneste der skete var at Simons Mor næsten gik i fælden, da hun legede påskehare, og jo, så altså også lige, at påskeharen lagde et brev, hvor der stod: Ha, ha, I ku bare ikke fange mig! Men den havde dog lagt påskeæg til børnene. 

I år skal de så se, om de kan gøre det lidt bedre. Det er jo lidt tidligt, idet det først er påske om 14 dage, men da der nu er så mange hjælpere her i weekenden, så starter forsøget her. Det skal være er dobbeltpåskeharefælde, altså to kasser, der kan smutte ned over dyret. Der bliver lagt lokkemad, gulerødder og æbler. På et tidspunkt når ophidselsen voldsomme højder, da en af de voksne får øje på en hare ude på marken. Ungerne i tøjet og ud for at prøve at lokke haren til. Hm, det var så måske alligevel bare en almindelig hare...

For at være sikker på at de kan genkende påskeharen, har Simon tegnet en tegning af påskeharen, solen skinner så man rigtig kan se det røde i ørerne og det bistre udtryk i ansigtet (det er nok på grund af det brev sidste år).

Men nu er jagten midlertidigt indstillet, indtil børnene vender tilbage til påske, så må de i gang igen. Måske påskeharen denne gang gemmer æg rundt omkring i haven?