01-03-2015

Moster

"Moster lavede mad til os!" siger Simon. Han og jeg snakker i telefon, lige nu er han ved at fortælle mig om weekenden, hvor han overnattede hos fætter Malthe. Det har været aftalt længe, faktisk siden Malthes fødselsdag, hvor drengene havde leget så godt sammen, at Simon var parat til at flytte ind hos Malthe, eller i hvert til at blive der natten over. Det passede ikke de voksne på det tidspunkt, men nu skulle det altså være her i weekenden. Og de havde haft det så sjovt! Jeg spørger til oplevelsen, og altså Moster havde lavet mad."Jamen, hvem puttede og læste godnathistorie så?" fremturer jeg. "Moster!" siger barnet igen.

Han skulle bare vide, hvordan det gør i mig at høre ham sige "Moster". Jeg er så glad for, at børnene har hver en Moster, næst efter Mor og Mormor er det det bedste (kvindelige familiemedlem), man kan have, altså inden i mig føles det sådan.

jeg havde en Moster, som jeg elskede over alt i verden. Lige fra jeg var helt lille, tog hun en særlig interesse i mig, sådan som man sikkert gør, når det er ens Søster, der får barn. Jeg holdt mig gerne i nærheden af hende, når hele familien var samlet. Hun betød sjove påfund og godt humør! Og ferierne hos hende og min onkel var altid gode, travle fordi de havde deres eget firma, hvor vi alle måtte hjælpe til, men også sjove og kærlige. 

Jeg håber sådan, at småungerne bliver ved med at have et godt forhold til deres Moster, sådan en er guld værd!