09-04-2012

Besøg af børnene

Vi har den lange afstand til børnebørnene, men til gengæld har vi så det privilegium, at når de kommer, så kommer de som regel og overnatter flere dage i træk. Sikke en gave at få lov at være så tæt på børnene, snakke med den store, som formulerer sig så flot og funderer over så mange sjove ting. At få lov at give dem tøj på, at hjælpe dem med mad, håndvask, toiletbesøg, tøjet osv. Putte os sammen i Mormors seng, så vi begge lige kunne få en halv times middagssøvn. Få de sjoveste fingerkys af den lille, som bare synes, det er evigt skægt og ordentlig kan sætte smækkyslyde på. At klappe en kage med den lille, at læse om Månedrengen og Den blåøjede mis for den store. Synge en sang, som vi lige kommer til at tænke på. Få hjælp til at lave påskekagen, vi måtte jo smage på sukkeræggene, før de blev lagt på kagen.

Der er så mange små oplevelser sådan et par dage, og man er bare så mæt bagefter. Og jeg er endnu ikke nået dertil, som mange mennesker snakker om, at det er dejligt, når de kommer, men også dejligt, når de tager af sted igen.

Vi har altid været meget glade for vores egne børn og synes også, at vi investerede megen tid i dem, ofte på bekostning af andre ting, fx biograf o lign. Men hvornår gav vi os egentlig tid til bare at sidde nede ved vandet, i solen på broen, og iagttage børnene, som jeg gjorde i går... Malthe legede i vandkanten, fangede Morfisk og Mormorfisk, som han serverede for os.

Vi har vel nok fået et helt nyt liv forærende ved at få alle de småunger i familien!