25-01-2015

4 års fødselsdag

Alberte holder 4 års familiefødselsdag, godt nok på Mors fødselsdag, men så falder der jo også lidt af til Mor, ikke? Hele  familien er igen samlet, denne gang til frokost og efterfølgende boller og lagkage. Alberte er midtpunkt, sej lille størrelse med tyllskørt og Batgirlbluse! Og vi synger fødselsdagssang for hende, og hun får et bjerg af pakker (nå, nej, forresten, nogle af gaverne på gavebordet er jo til Mor...).Og fætter/kusineflokken vil hellere end gerne hjælpe ALberte med at pakke ud, eller i hvert fald lege med hendes gaver. Ja, altså, der er lige det der med de bløde pakker, for det har Alberte allerede spottet, inden hun pakker ud. "Det er garnteret en bluse," forkynder det lille myr, da hun sidder med en fin, glittet pakke fra Moster, og lige så snart den er ude, den her bluse, for pigen har jo ret, siger hun: "Jeg vidste det!" men så udbryder alle omkring bordet et NÆÆH, og IIH, og NEJ hvor er den flot, hvilket får Alberte til at stoppe op og kigge på blusen, der er flot, den skal hun nok blive glad for. Men ellers er der legetøj og udklædningstøj og mere tøj og wallstickers og et fødselsdagsflag, Albertes helt eget private med navn på.

Ingen af gæsterne er blevet forhindret i at komme frem af vejret, som ellers lovede snebyger og fygning, men desværre er mindstekusinen og den gamle onkel blevet syge, så nogle gæster mangler der.

Dagen slutter med leg i sneen udenfor, for børnene altså. Albertes Mor står på hovedet i nogle tøjposer i kælderen og fremtryller vintertøj til hele flokken, så de kan komme ud  og kaste med sne og trille kugler til snemænd.