21-01-2015

Spaghettigudstjeneste

Har du nogen sinde været til spaghettigudstjeneste? Nej, måske ikke, men tag bare imod, hvis chancen byder sig.

Det gjorde den for mig her forleden dag. Jeg skulle op for at hjælpe med til Albertes fødselsdag, og aftenen før var der så først gudstjeneste i kirken, efterfulgt af fællesspisning af, ja, spaghetti med kødsovs ovre i medborgerhuset.

Der var mange familier til stede i kirken, og gudstjenesten startede fornuftigt nok, der hvor institutionerne alligevel lukkede, så forældrne skulle hente deres børn. Den kvindelige præst havde forberedt  en salme og en historie,  som børnene kunne drages med i. Vi havde Alberte med (Malthe var til fodboldtræning), og hun ville gerne deltage. Det var nu nok mest de lidt større børn, der rigtig forstod dybden af historien, men Alberte var glad for at deltage i løjerne - og så vankede der chokolademønter!

Og efter gudstjenesten gik vi over til aftensmaden, hvor Malthe og Far også kom, og vi spiste sammen med andre familier fra området. De voksne havde masser at snakke om (med institutionslukninger lige om hjørnet), og børnene legede fint med hinanden, da den værste sult var stillet. Vi blev sørget godt for af søde mennesker (menighedsrådsmedlemmer, tænker jeg).

Alt alt i en rigtig god og hyggelig  oplevelse sammen med børnene og deres voksne.