18-10-2014

Arbejdsweekend for store og små

Vi har besøg af Malthe og Alberte og deres Mor og Far. De voksne skal arbejde på Fejø, klippe gran plus andre påtrængende opgaver.Som vi plejer, tager de tre arbejdere af sted fra morgenstunden, og så kommer børn og Mormor med en lidt senere færge. Vi kommer nemlig med kagen til eftermiddagskaffen.men inden vi kører ud i juletræsskoven, skal vi lige kigge på alle æblebillederne, der blev lavet på Fejø sidste weekend, da de fejrede æblets dag derovre. Vi standser ved alle de fine billeder hele vejen op  gennem øen, og højdepunktet nås nede ved havnen, hvor et billede, der er meget større end et menneske stadig pynter ude ved havnen. Det forestiller jo "en mor og en far og moren har en stor mave, fordi hun har en baby inde i maven". og så er der vel ingen grund til at belemre børnene med yderligere spekulationer om motivet, vel?

Nu kan Malthe næsten ikke vente længere, for han skal nemlig på arbejde i dag hos Morfar. Der skal slæbes gran ud af stykkerne, og knægten pukler det bedste, han har lært.

Til aften er det en bilfuld trætte arbejdere, som vender hjem til Mormors hus til lidt god aftensmad, selvfølgelig efterfulgt af en skål is.

Og hvad finder Morfar så lige på? Nu er knægten stor nok til at spille gæt, og han lærer lynhurtigt og tæver alle omkring sig. Sjovt når de bliver så store, at man kan spille spil med dem.