04-08-2014

Hvornår tør jeg?

Simon og jeg er på gågaden i Allerød, der er et par ting, vi skal have købt, inden vi skal hente Malthe og Alberte. Boghandleren på gågaden er et godt sted at shoppe for både Mormor og Simon. Vi bladrer bunkerne af børnebøgerne igennem. Ret hurtigt piller Simon en bog op fra kassen og giver sig til at bladre den igennem. Jeg når sådan set slet ikke at opfatte det, før drengen siger: "Det her er en god bog!" Han giver mig den, og jeg kender hverken bog eller forfatter, men den ser ok ud, så vi aftaler, at vi skal læse den som godnathistorie i aften.

Om eftermiddagen vil jeg lige "bibliotekarlæse" den, inden jeg skal læse for Simon. Og så viser den sig at være alle tiders historie. Valdemar er 4 år (som Simon), han tør rigtig mange ting ( som Simon), blot ikke at dykke, at få hovedet under vand (faktisk også lidt som Simon....). Men selvom Valdemar bliver kaldt bangebuks, ender det jo med, at hans far hjælper ham igennem til en tro på, at han vil turde, om lidt...

Simon og jeg har en god stund om aftenen, mens vi læser bogen, han spørger, og vi snakker, og så sover Simon inden  vi får de sidste to sider med. Men så må Mor jo bare læse den igen. Og i øvrigt er der en rigtig flot plakat til Simons værelse bag i bogen. Hvad man dog kan finde i en tilbudskasse hos boghandleren - for 30kr!