12-05-2014

Mormor - fortæl nu

 

Det kommer jo - det der med at børnene spørger hvordan vi gjorde, da vi var unge. I påskeferien sad Malthe højt oppe i det gamle æbletræ og talte i "mikrofon" og kom så i tanker om, hvad man brugte til mikrofon i gamle dage. Det fandt vi så en håndgribelig forklaring på (en tragt fra køkkenskuffen), men der bliver jo meget andet.

Nu er vores ungdom så i den grad kommet på museum, så vi kan tage børnene med på besøg i 70'erne, hvor vi var i tyverne og altså ret unge! I Den gamle By i Århus har de indrettet en afdeling med en gade fra 70'erne, med forretninger, et konditori (= cafe) og nu også en lejlighed med et kollektiv, dvs en bolig for unge mennesker. I øjeblikket prøvebebos lejligheden af 4 nutidige unge, som afprøver skrivemaskinen, telefonen med drejeskive, pladespilleren osv. Senere bliver der åbent for publikum. Vi besøgte den første start på den nye udstlillingen for godt et år siden, og da kunne vi gå ind i en radioforretning og se spolebåndoptagere, store B&O fjernsyn osv til priser, der næsten var højere end i dag. og en broderiforretning, hvor man kunne købe et broderikit til den julekalender, som jeg syede til mine egne børn.

Det kunne være sjovt at have børnebørnene med derover for at give dem et kig ind i vores ungdom.

Læs om udstillingen på dengamleby.dk.

Billedet har jeg lånt fra deres hjemmeside, håber det er ok, når jeg reklamerer for udstillingen (men jeg kunne også nok bare finde et gammelt fotoalbum frem...)