24-04-2014

Et godt udflugtsmål

 

Når børnene er på ferie her, prøver vi at lave en lille udflugt med dem, så de også kan opleve den side af Lolland. Knuthenborg og Middelaldercentret er selvfølgelig oplagte mål, men her i påsken føjede vi endnu et - meget - lokalt sted til, nemlig Knuthenlund. Det er ikke en besøgsbondegård, som den børnene kender hjemmefra, men alligevel er gæster velkomne til at opleve alle dyrene. De har en ret stor bestand af får og geder, som de malker til alle deres lækre oste- og surmælksprodukter, og de har grise og køer. Der er ikke gjort noget specielt for " publikum", men man må færdes overalt. I butikken, som man også kan handle i uden at lave et gårdbesøg, er der et lille cafehjørne, hvor man kan holde en hyggelig pause. 

Vi var der to gange i påsken, først med Simon og Sarah og 5 dage senere med Malthe og Alberte. De 5 dage er vigtige, for om mandagen var der nyfødte lam, som vi kunne kigge på ret tæt på, men 5 dage senere var der 100vis af lam, som løb overalt og ind og ud mellem benene på os, det var rigtig sjovt. Malthe var meget optaget af dem, Alberte er lidt mere forbeholden overfor noget firbenet, som kan finde på at hoppe hen imod hende, men hun blev også god til at fodre ind igennem tremmerne! 

Vi så også de søde, små grise, som snaskede rundt i jorden bag ved staldene. De havde det godt! Og vi så fårene blive malket og købte en yoghurt, så børnene kunne smage, hvad mælken blev brugt til. Og så havde vi selvfølgelig kaffetasken med med de fine påskekager, som Alberte havde hjulpet med at bage. Foran huset med mejeriet er der forskellige sæt borde-bænke, hvor man kan nyde sin medbragte kaffe.

To fine besøg, som absolut bliver anbefalet til andre bedster, der gerne vil lave en lille tur med ungerne.

PS: Børnene fik lov at låne mit lille kamera, og dette billede har Malthe taget!