13-04-2014

Klatretøser og klatreknægte

Malthe og Alberte skal passes, Far og Mor skal have en friaften med film og musik i byen. Så får jeg lov at passe dem, dvs måske har de lidt opfattelsen af, at de også skal passe mig. For de har i hvert fald forinden repeteret hvor alle tingene i huset er, hvordan vi skulle gøre de forskellige ting, der trods alt skal gøres sådan en aften, inden der bliver ro over feltet. Noget af det vigtigste er jo, at de skal hjælpe Mormor med at finde slikkassen oppe på den øverste kasse, den der skal ned når der skal laves små skåle med fredagsslik til at forsøde Disney sjov i tv. Alt forløber fint og vi har nogle gode og hyggelige timer sammen, og vi sover alle tre trygt, da Far og Mor endelig kommer hjem og overtager barnevagten.

En de sjoveste ting denne gang var klatretræerne. Nede i børnehaven har de et rigtigt klatretræ, der sad Malthe oppe da jeg skulle hente børnene. Tænk at de har forståelse for hvor godt børnene har af at klatre i træer! På et tidspunkt i skolen skulle vi forbyde børnene at klatre i de træer, som stod rundt om i skolegården, men nogen af os udviste civil ulydighed og kunne ikke rigtig få øje på klatretøser og -knægte, når vi havde gårdvagt. Men i børnehaven må de altså godt! Så Malthe var ret højt oppe, men skulle så lige gribes, da han manglede det sidste stykke ned. 

Og hjemme i deres have har børnene også et klatretræ, det er dog lidt mere brugervenligt, idet deres Far har slået et par brædder på som trin. Så Alberte kan også klatre i træer, hun er jo stadig så lille, at hun måske ikke helt forstår konsekvensen af at falde ned, men hun klarer det fint. Og stolt råber hun "højt" oppe fra grenene :"Nu kommer jeg!" Og så springer hun ellers lige ud i armene på den voksne, der står nedenunder og holder øje med hende. Hold da op! Hun slægter sin Mor på, for hun var nemlig også god til og glad for at klatre i træer!

Hvor har de godt af det! Og i dag har Simon fortalt, at de også har et klatretræ i børnehaven, super!