28-02-2014

Kan du gætte hvem jeg er?

Ja, er der mon nogen, der kan gætte, hvem den unge pirat er? Hvor er han blevet flot, for det er selvfølgelig Simon, som gemmer sig bag udklædningstøjet.. Foruden Simon the Pirate har vi denne gang Malthe forvandlet til en Jinja, Alberte som er en meget farlig tiger og Sarah, som har den sødeste hvide kanindragt liggende, og som må vente til næste år, fordi der kom en mellemørebetændelse i vejen.

Jeg håber sådan, at alle børnene har haft en forrygende fastelavnsfest i deres børnehaver i dag - og er selvfølgelig ked af, at jeg ikke kunne deltage i noget af det. Jeg glæder mig til at se de billeder, som bliver tilgængelige fra festerne.

Første gang vi lavede noget udklædning med et af børnene var selvfølgelig Malthe, og det var den dag, vi gik og ventede på at høre, at Lillesøster var kommet frem. Jeg lavede en maske til Malthe, en sød lille kat, små huller til at kigge ud af og en snor til at binde rundt om hovedet. Katten var vældig sød, syntes Malthe, men da han fik masken på og skulle kigge sig selv i spejlet, blev han lidt bange, sikkert over den forvandling, der med et var overgået ham... Senere er han blevet ret god til det med at klæde ud, og både hos ham og Alberte og hos Simon og hos os er udklædningstøj i høj kurs. Og det kan altså også gå i arv, efterhånden som børnene vokser fra det.

Da vi var på Gran Canaria (hvor der jo traditionelt har store, flotte karnevalsoptog med både børn og voksne, og alle steder er der børn og voksne i flotte udklædninger) fandt jeg en stor forretning med et kæmpeudvalg af fastelavnstøj og tilbehør til børn. Det var meget svært at holde fingrene i ro, men gudskelov stoppede jeg ved et sæt til mindstepigen og lidt tilbehør, ellers havde vi da for alvor fået overvægt.

Jeg glæder mig til igen at få tid til at sy lidt udklædningstøj til børnene, men måske også noget af det vi har på lager kan genbruges, fx Minnie Mouse-sættet, syet af en gammel dug, en aflagt rød bluse og forskelligt udstyr som perlekæde og taske. Vores mellembarn var bare så sød med det ydstyr. Eller ældstepigens Rødhættesæt? Det må da ogspå kunne genbruges, rødt tøj med den sødeste kyse og en fint, hvidt forklæde.

Her er lidt "bonusinfo" om fastelavnsfesterne:

Alberte blev kattedronning, hun daskede til tønden, som pludselig tabte bunden! Og ud røg slikket, men det stakkels pigebarn blev da helt befippet over det, der skete, også da de satte kronen på hendes hoved. Men nu er hun så stor, at hun sikkert kan huske løjerne til næste år. Og Malthe vandt for bedste udklædning til beboerfesten i dag, godt gået, Malthe, du har selv valgt din figur og alt dens udstyr! Og Simon havde haft en god dag i børnehaven sammen med sin sammensvorne Otto-Pirat!