18-11-2013

Familiekomsammen på Ydø

Mortens aften har vi efterhånden fået en helt fast tradition omkring, Hele familen møder op til weekendsamvær og selvfølgelig noget and. Ænderne og tilbehør sørger jeg for, men hyggen og legen sørger både de små og store "børn" for.  Det er en god lejlighed for alle til at være sammen og hygge sig, og for børnene til at lære, at det her er deres familie, onkler og mostre og morbrødre og fætre og kusiner sammen.

Og når vi så holder Mortens weekend et par dage, som dem vi lige har haft, så har vi alle muligheder for at udnytte det dejlige sted, hus og omgivelser,som  vi bor i. Børnene har leget indendørs, og de har fået tøj på og rumsteret udendørs. Lørdag var det lavvande langt ud i Noret, så børnene kunne gå "næsten til Langø" og se, hvordan bunden så ud, når vandet er væk. Søndag var der vand igen, og Alberte mente nok, at det var en anden strand den dag.

Og i øvrigt gik weekenden med leg, børnene synes det er skægt at løbe rundt gennen rummene i huset, og det går efterhånden stærkt, også så stærkt, at vi måtte have et plaster frem. Og de gik med Morfar i baghuset og fandt nogle gamle fiskestænger, så Simon kunne se, om det nu også var sådan en, han ønsker sig til jul. Og Alberte hjalp Mormor med at bage kage. Og udklædningstøjet blev hentet ud og forvandlede børnene til prinser og prinsesser fra 1001 nats eventyr.

Og en masse andre sjove ting, de fandt på i løbet af weekenden.

Og så sluttede vi weekenden af med, at Morfar og Malthe sejlede ud i Noret hen under aften for at sætte garn, og både Morfar og Malthe fik en vild oplevelse af tusmørket og den opstigende måne og flokke af gæs, som sang og trak ud over Noret. Malthe mente senere, at han  var heldig i forhold til vennerne i børnehaven, for der var jo ingen af dem, som havde hverken "en sø" eller en redningsvest, så de kunne jo ikke komme ud at sejlle.

Jeg ved også, at Morfar følte sig endda meget heldig....

Tak for en god weekend til jer alle sammen: