20-05-2013

5 dage med ungerne

Hold da op, det bliver jo næsten en hel uge sammen med småungerne!

Først var jeg oppe hos Simon og Sarah, sådan et par næsten helt almidelige hverdage, hvor jeg får lov til at være med til at putte og spise morgenmad og skifte dem og lege med dem og ikke mindst nu SNAKKE med Simon. Der åbner sig en helt ny verden, når vi kan snakke med børnene, og de har mulighed for at sætte ord på alt det, der foregår i deres hoveder og ikke kun bruger sproget til at opnå eller undgå noget.

Og så udviklede den ene dag sig til en fætter-kusine-komsammen, for Malthe og Alberte kom også på besøg om eftermiddagen, og da pizzamanden havde været der, spiste vi aftensmad sammen alle sammen. Lidt stemning a la lejrskole, indtil alle fandt deres plads ved bordet og fik tallerkenen fyldt med pizza og fritter (så kan vi spise lidt mere varieret i morgen, ikke?). Jeg fryder mig sådan over at kigge på børnene, når de leger sammen, og altså nu også virkelig snakker sammen. På et tidspunkt sad Malthe og Simon på hver deres lille cykel og snakkede om hvilken ringeklokke, de havde på deres cykler!

Dagen efter kørte Simon, Sarah, deres Mor og jeg med bussen til byen for at ordne nogle ærinder, og Simon hjalp mig med at finde et flag til flagstangen ved legehuset, så vi kunne flage til pinse.

Fredag aften hjem til Ydø for at tage imod vores pinsegæster, altså Malthe og Alberte og deres Far og Mor. De voksne skulle arbejde på Fejø næste dag, så der fik jeg en formiddag med de to unger her helt alene. De leger sammen, selvom der er den forskel på to år i alder. Og heldigvis var vejret jo så fint, at de bare tumlede rundt ude i haven ved legehus og sandkasse og terrasserne.

Vi kørte til Fejø og spiste frokost sammen med "arbejdsmændene" og nød Fejø fra dens flotteste side med æbletræer i blomst og havnen fyldt med sejlbåde.

I går 1. pinsedag kom Malthe og Alberte ud at sejle med Morfar. De fik redningsveste på, det skal man jo have når man sejler, og så var de ellers en tur ude på det store vand i Noret! Det er noget af det, vi har glædet os til med børnene, at vise dem hvor store muligheder vi har her, altså andre muligheder end man har, når man bor i en by. Og haven vrimlede med dyr, så der blev studeret småtudser i drivhuset, en død svale, som de kunne komme tæt på, og vinbjergsneglene, som opfører sig mere astadigt, plus selvfølgelig kutlingerne ude i Noret.

Dejlige pinsedage med børnene og deres voksne.

I den kommende uge skal jeg til bedsteforældredag i Simons børnehave, og i weekenden skal vi passe Malthe og Alberte, mens de voksne skal til bryllup.