Oplevelser med børnebørnene

17-11-2019

Det er Mortens Aften, det mestre af familien er samlet på Ydø til Mortensand. og det er and med det hele, brunekartofler, morsovs (som min svigersøn laver den), hjemmelavet rødkål, den gode andested - og altså chips, de gode gammeldags Taffelchips. Vi havde prøvet at gemme dem lidt, men børnene havde allerede tidligt på dagen spottet posen i kælderen. Men hvad, de to gange om året...

Sofie nyder maden, hun er ikke kræsen, spiser chipsene, som hun bruger til en lille ske, som hun øser en skefuld sovs op med. "Uhm," siger hun. "Chokoladesovs..." Der har vi været før, en af de store spiste også brun sovs som chokoladesovs!

Billedet er fra Mortens aften, lidt senere, hvor der er gang i leg og konkurrencer.

29-10-2019
28-10-2019

Sjov søndag aften! Alle børnefamilierne har skåret græskarhoveder i dag, og nu viser de hinanden - og mig - hvad de har kreeret. De er så flotte! Billederne bliver sendt rundt med kommentarer.  Børnene har hygget sig, og det hører sig jo til. De har også et praktisk formål, nemlig at de børn der er ude at på "slik eller ballede" på torsdag, kan se at de er velkomne, der hvor der står græskarhoveder med lys i. Hvis børnene altså tør, for nogen steder gøres der virkelig meget ud af de uhyggelige "udsmykninger" i haven og foran huset. 

Karl spurgte også efter Halloween, da han var hos os i sidste uge, men vi har ikke rigtigt noget uhyggeligt at byde ind med. Det skulle da lige være MØRKET, så Karl fik en lommelygte at lege med, både udenfor og udenfor. Her kan de jo virkelig opleve mørke. 

Men ellers holder jeg mig til et lille keramikgræskar, som jeg sætter fyrfadslys i og placerer i vindfanget for at jage evt. ubudne gæster væk. 

27-10-2019

Det er efterår, træarne er gulde, luften er fyldt ag gæs, der flyver ud over Noret, rundt om os tager bønderne roer op. Men bare man har en god flyverdragt, kan man sagtens nyde Farmor og Farfars huS og have og strand. Han er meget videbegærligt, spørger om al ting, det kommer jo med sproget. Han suser rundt, men leger også stille og tænksomme lege. Indendørs er der så meget at lege med, så hverken IPad eller telefon er i brug. 

Vi nyder sådan nogle dage med ham, hvor vi ikke har travlt, ikke skal skynde os med maden, har tid til at endevende alle de små fisk, der er i ruserne eller stenene, der er så flotte, at man kan lave udstilling af dem. Og når Karl sidder og tegner sammen med Farmor, så er det hygge - efterfulgt af en god bog, som Karl læser sammen med Farfar. 

09-10-2019

Vi har en tid på Rigshospitalet, det skal passes, men der bliver også tid til et smut forbi børnene i Glostrup. Et lille stykke hverdag som vi tager med os hjem.

Aksel er i hopla, da vi kommer, og Farmor får de store smil og den glade stemme. Aksel kigger på Farmor og FORTÆLLER - ja, hvad? Men hyggeligt er det i hvert fald. Farmor fortæller Aksel en historie om en lille hvid hund, vi lige har set ude på vejen. Så har Farfar hentet Karl i børnehaven,  det var ikke aftalt på forhånd, så Karl blev så glad over den gode overraskelse. Han er glad, og han skal snakke og fortælle og sidde og hygge sig med et stykke æblekage sammen med os andre. Karl har lavet en flot tegning i børnehaven, og den er til Far, som kommer lidt senere og kan få sin gave. Karl skal vise mig en af de store kasser med LEGO-Duplo, og Karl begynder at lave en legeplads, mens han fortæller historier om hvad der foregår på legepladsen. Aksel kommer ned på gulvet og mener helt klart, at han er med til at lege, han snakker løs og dasker til legetøjet.

Vi har også tid til lidt snak med storesøster, som glad viser sin næsepiercing frem. Jeg havde set et billede på hendes facebookside, men det skal selvfølgelige ses i virkeligheden. Hun har været på udflugt med skolen, og det skal vi også høre om og se den sjove ring, hun har købt på turen.

Vi ville selvfølgelig gerne være sammen med børnene meget længere tid, men vi får faktisk meget ud af sådan en eftermiddag, især så længe Aksel er så lille.