Oplevelser med børnebørnene

01-04-2020

Vi har sendt Sofies gave ned posten. Og endelig dagen efter fødselsdagen ankommer den med "særtransport". Vi bliver ringet op, så vi jan se Sofie pakke ud. Hun får en bog, som Mirmor har skrevet og navet tegninger til, og hun udpeger og fortæller om alle tegningerne. Så til den store pakke. Her er en kuffert med de ting, som optræder i bogen: en fjer, en fløjte, en slikkepind og en pandabamse. Slikkepinden kommer i munden, pandaen under arnen, og så leger Sofie videre. Og her til morgen får jeg set sødeste billede af Sofie, der har ligget og sovet hele natten med den nye panda anse i favnen.

01-04-2020

<p>&lt;p&gt;Sofie har f&amp;oslash;dselsdag. Det har hun &amp;oslash;vet sig p&amp;aring; et stykke tid, lige fra hun fik sin gave, en fin, lille, lyser&amp;oslash;d cykel, som hun l&amp;aelig;rte at cykle p&amp;aring; et par dage. Men nu er det alts&amp;aring; den helt rigtige dag - og hele familen sidder med flag, kager og nogle gaver, men vi sidder "sammen-hver for sig" med hver vores IPad eller pc Indstillet p&aring; Messenger. Virtuel f&oslash;dselsdag! Vi synger f&oslash;dselsdagssang for Sofie, og hun viser de gaver frem, som hun allerede har &aring;bnet fra morgenstunden. S&aring; er der lagkage med lys, i hvert fald til f&oslash;dselsdagsbarnet, som ogs&aring; puster lys ud. Alt er som det plejer at være. Næsten...

12-03-2020

Vi plejer jo at spørge om ønskesedler, når børnene har fødselsdag. Karl ønsker sig bøger til sin 4 års fødselsdag. Hver aften læser hans far godnathistorie for ham. Vi finder enbod med gode historier af Lars Daneskov. Men jeg går også i gang med at skrive en bog til Karl. Den handler om en storebror og en lillebror, som drager ud i den store vide verden. Den bliver satsammen med spiralryg, ogKarl får den i fødselsdagsgave. Om aftenen, da far har læst for ham, siger Karl, at det nok er en historie om ham og lillebror Aksel...

08-03-2020

Vi er til fødselsdag hos Karl, og da det lige har været fastelavn, er vi inviteret til tøndeslagning. Og alle børnene, de fleste, møder udklædte. Også de voksne, de fleste, har gjort sig umage.Der er en overvægt af superheroes.

Karl har styr på sin fødselsdag, hvor mange år han bliver, datoen for fødselsdagen, hans "fulde navn", og kagemanden får det fulde navn på maven.

Karl får mange fine gaver, pakker selv ud godt hjulpet af de andre børn, og hvis vi spurgte Karl, hvilken gave han var mest glad for, så ville det sikkert blive den lille røde bil.

01-02-2020

Aksel og Karl er på besøg hos Farmor og Farfar.  Vi hygger os omkring frokosten, og Aksel sidder fint med ved bordet og spiser sin mad. Han får også en kop, men den er mere tricky at håndtere. Så går det alligevel bedre med en kiks.