Oplevelser med børnebørnene

20-01-2019

Der er børnefødselsdag, og huset er fyldt med børn i flere forskellige aldre. I dag er de syv børn fra 1½ til 12 år, kun mindstefætteren mangler.

Drengene er forsvundet ind på fødselsdagsbarnets værelse for at beundre den nye pc og gamerstol, som er flyttet ind.

Og pigerne leger gemmeleg, alle fire piger på trods af aldersforskellen, tæller og gemmer sig eller leder efter hinanden. De to mindste er begejstrede, når det lykkes, og de to største leder tålmodigt sammen med de to andre. Rigtig pigeleg til en familiefødselsdagseftermiddag!

På billeder fortæller Sarah, at de to piger har fundet de to andre piger, som havde gemt sig bag foldemadrasserne.

14-01-2019

Januar er  fødselsdagsmåned, men da alle tre fødselsdage er i samme hus, er det oplagt at prøve at slå dem sammen. Storebror fylder 10, mellemsøster fylder 8, pg Mor, ja, hun har altså også fødselsdag. Så denne søndag i januar sætter vi alle sammen kursen mod Blovstrød og finder et hus med flaget vajende fra flagstangen i haven. Når alle er til stede, er vi 24, men der er som regel lidt mandefald, også i dag. Men alligevel et langt bord gennem stuen, som faktisk er sat sammen af flere borde. 

De tre fødselarer kan se gavebordet vokse, selvom nogle af gaverne må stå ude i bryggerset. Men de har god tålmodighed, og først efter frokost bliver der kaldt til gaveoppakning! Festligt! Alle kort bliver læst højt, begge børn læser deres kort fra bedsteforældre og moster og fastre og kusiner og fætre. Og de er glade for deres gaver, kommenterer og går rundt og uddeler "takkeknus" til giverne. Bagefter er der lagkage, 2 store flotte lagkager med ti lys og med otte lys. Og fødselsdagssangen bliver sunget med vers til hver af børnene. Jeg tror måske de har lavet aftaler på forhånd om, hvordan det kunne gøres. I hvert fald lykkes alt til alles tilfredshed. 

Det er dejligt at børnefamilierne holder fast i disse store familiefødselsdage, og det giver ikke skår i glæden, at de to børn fejrer deres dage sammen.

05-01-2019

Det er Sarahs julegave, men de andre piger skal nok hjælpe hende med at komme i gang...

03-01-2019

Karl er i gang med at ordne verden omkring sig, mest for - tror jeg - at forstå hvad der er op og ned og rigtig og forkert. Vi sidder ved spisebordet. Far har lavet det meste af maden, Farmor har bidraget med noget forret, Mor laver sovsen, og Farfar rumsterer med noget skaldyr, hans absolutte spidskompetence, når det gælder madlavning.

Karl forklarer os: "Far er en dreng, og Mor er en pige. Farfar er også en dreng, og Farmor er en pige. Far passer på mig, og Farfar passer på mig." Højlydte protester rundt om bordet. "Kan Mor ikke passe på dig?" "Nej, for hun er en pige, men Far passer på mig, han er en dreng!" Der må være noget indflydelse fra vuggestuevennerne?

Senere prøver Karl igen at få lidt orden på verden. "Far en en far, og Mor er en mor. Farfar er en far, og Farmor er en mor. To far'er og to mor'er. Farfar er Fars far, og Farmor er Mors mor." Jamen, altså, det er da også svært.

02-01-2019

Karl kan ikke lide nytår, siger han. Far og Farfar har haft ham med ude i skyderiet, og det kan han ikke lide. Så er det bedre at lege med serpentiner og nytårshatte indendørs. Vi har lavet lækker hnytåtsmenu, men Karl har fanget, at der står en islagkage i fryseren, som han så venter på. Og så skal han jo også fortælle Farfar og Farmor om juleaften, hvor de har danset om det flotte juletræ. Det er en lang og grundig fortælling med store armbevægelser. Det er også lidt jul i aften, i hvert fald havde Karl nogle julegaver til gode, fordi vi ikke havde set familien i juleferien. Det er en stor gave (=fylder meget), og det er til hans BRIO-tog, som han leger med gennem begge stuer, det er godt legetøj.

Og vi skåler og ønsker godt nytår, og Karl har ikke overgivet sig endnu, selvom han helt klart er meget træt. Da Mor er gået på nabovisit, opdager Karl, at resten af kransekagen er væk og siger: "Har Farfar spist kagen?" Så må man lære at holde sig til.

En lille historie om Bamse og Kylling får Karl til at putte sig under sin dyne, og så sover han fra resten af nytårsballaden.