Oplevelser med børnebørnene

25-02-2021

Det er vinterferie, og de tre børnefamilier har delt de to uger imellem sig. Første hold fik vinteren med tuk is på Noret, så der kunne trækkes med slæder. Næste hold nåede lige at mærke isen, før den forsvandt, men fik så til gengæld dejligt vejr til gåture med hunden på Albuen. Og nu er tredje hold her, og børnene leger i haven i det forårsagtige solskin, mens de voksne maler i sommerhuset. 

27-09-2020

Det er blevet en ny verden for os alle sammen ikke mindst for børnene. De bliver hele tiden mindet om faren ved spredning af coronavirus, vask hænder, ikke komme for tætpå, gå op på toilettet ovenpå osv Det gør ondt at tænke på, at de har fået denne uro ind i deres hverdag, men umiddelbart ser de ud til at kunne takle det. Denne gang blev alle fem testet inden weekenden, hvor de skulle ned og være sammen med os, og alligevel overholdt vi alle forholdsregler. Vi fyldes i den grad af glæde ved at være tæt på børnene, vel vidende at der er en risiki, men det er der jo også ved at købe ind. Og hvis vi ikke mere kunne være sammen med børnene, hvad så...

27-09-2020

Børnene er på weekend i sommerhuset, og dermed har mormor og morfar også besøg af de dejlige unger. Nogle af mormors gamle skoleting er dukket op i noget oprydning, blandt andet denne kasse fra engelskundervisningen. Jeg havde fortalt dem om den aftenen før, hvoir Malthe menet, at det lød sjovt, så de fik den frem, mens vi andre drak eftermiddagskaffe. Nede i den store kasse lå mindre æsker med fire-fem småting i hver, og så var hensigten, at eleverne i små grupper skulle træne deres engelsk, fx datidsformer af verberne, ved at "tell a story". Og nu gik Alberte og Malthe så i gang med den øvelse, dog på dansk, SDofie skulle jo også kunne følge med. Hyggelig eftermiddagsbeskæftigelse.

Men Sofie blev nu hurtigt træt af det og ville hellere ud at lege i legehuset og lave mad til morfar. Og Alberte skulle ud og sjippe og vise os, hvor god hun var blevet til rope skipping. Og Malthe skulle lige hjælpe sin far med at flytte en af de store sten på gårdspladsen ved hjælp af et ordentligt spejdereb OG kæmpekræfterne!

14-09-2020

Og drengene er altså Karl og Aksel, som har været på weekend med mor og far i sommerhuset. Og så kan vi også være sammen med dem, det har været så sjovt og hyggeligt.De får mere og mere glæde af hinanden, leger rigtigt sammen. Karl kunne godt være blevet "storebror-jaloux", men det er han ikke. Snarere tværtimod, han er meget stolt og omsorgsfuld. Der blev heldigvis tid til en tur til stranden, for selvom det ikke var badevejr som i august, Så er stranden en oplevelse for et par småknægte. 

Og inden familien igen kørte hjem til hverdagen, havde farmor og farfar glæde af drengene her, mens far og mor gjorde rent i sommerhuset- Aksel siger en masse, også småord, men det var nu godt, at Karl også var her, for som han sagde: "Det er jo mig, der ved, hvad Akse foto)l siger!

(fars"

 

09-07-2020

Karl har noget, de andre drenge ikke har, nemlig en lillebror.

Karl spørger Simon, som svarer, at nej, han har ingen lillebror.

"Jo," siger Karl. "For når jeg var lille, så passede du på mig, og så var jeg din lillebror!"

Elskelige unger, lad dem beholde det forhold meget længe'