Oplevelser med børnebørnene

29-11-2018

er de ikke nogen af dem.man Men nu har deres Mormor/Farmor sørget for, at de i hvert fald kan SPISE af en en guldske, når vi når til desserterne her på Ydø...

Og jeg har forklaret børnene, at man  ikke nødvendigvis kun er rig på penge og ting, men også på oplevelser sammen med sådan en flok fætre og kusiner!

29-11-2018

Det er lørdag aften i november, nærmere betegnet Mortens Aften. Hele familien er samlet på Ydø til andesteg og alt hvad der hører til der. Alle er her pånær Karls Mor og søster. Bordet kan lige være på tværs af stuen, endnu altså...

De voksne snakker, og børnene vil gerne have en pause og siver fra bordet, indtil vi skal have dessert. Pludselig PISTer en af de voksne: "Se lige ungerne!" Store oig små er kravlet ned i sofaen hulter til bulter og har faktisk selv lavet det gruppebillede, som jeg altid gerne vil lave af dem. Så jeg skynder mig at få kameraet frem og får et par billeder, blandt andet det her.

01-11-2018

Når børnene kommer hjem fra ferie hos deres bedster, skal de selvfølgelig fortælle, hvad de har lavet. Det er også nemt nok, når sproget rækker til alt det, man gerne vil sige. Men når man nu kun er et par år gammel, kan detvære lidt mere vanskeligt. Og her kommer billedbogen ind - eller rettere fotobogen, et lille hæfte med fotos fra ferie og en lille tekst, som Far eller Mor kan læse.

 

De større børn fik sådan en lille beretning, når de havde været her på ferie. Og nu er det karls tur. Han er hos uden far og Mor i fire-fem dage, så der sker megeti løbet af den tid. Jeg vælger et par billeder fra Fejø, også fra færgen, et med den lille kat, et med det nye legetøjsgravko, vi købte, så han også kan huske den til næste gang. Jeg sætter billederne op med en lille tekst, og Mor læser bogen for Karl, da vi kommer hjem med ham igen.

Men en lille ekstra krølle på denne historie er, at nogle dage senere så sender Far et billede af Karl, der ligger i sing seng med den obligatoriske aftenboglæsning, denne dag med bogen om Farfar of Farmor! Det er vel nok sjovt, at han får dette ekstra ud af den lille fotoberetning.

24-10-2018

Vi er på Fejø. Karl,Farfar og Farmor. I dette vildt flotte efterårsvejr, hvor vi kan sidde i solen og nyde det. Farfar viser frem. Juletræer. Den store traktor. Stranden, hvor ænderne trækker forbi. "Skuret" som også for Karl er et kæmpestort legehus, hvor man både kan spise og hvile sig til middag.

Men det er sidste efterår, at Farfar kan vise juletræer frem, for han har solgt sit livsværk. Og det er faktisk allerede i gang med at blive forvandlet til økologisk æblehave.

Og Karl bliver ikke en en del af erindringen om "Farfars juletræer" (eller "Morfars juletræer" som det er for de store børnebørn), men sådan er det altså. Han må nøjes med historierne og billederne, så den sørger vi for, at han får med sig.

PS Billedet ligner dårligt vejr, men der var lige en kort tid midt på dagen med skyer.