Oplevelser med børnebørnene

11-02-2018

Det virker nogen gange, som om fastelavn er lidt nedtonet efterhånden i forhold til efterårets Halloween, men der leger de voksne jo også med. Men i hvert fald de fleste af vores børnebørn har også i år gået op i deres udklædning, nogen med dragter de havde i forvejen, andre med noget nyt. Malthe fik en boksebold i julegave, så det var oplagt for ham at blive klædt ud som (en lidt hærget) bokser. Men den der tager størst kegler er dog Karl, som egentlig bare har taget løvedragten fra sidste år på, men hold da op en farlig løve, der pludselig kom ud af den dragt. Det var da så Far blev skræmt fra vid og sans - og måske også lidt Karl selv, i hvert fald forsikrer han i slutningen af den video, hans Far har sendt, at "Det Karl!", så vi skal ikke blive bange. Da Malthe var i samme alder, og vi passede ham, mens vi ventede på hans lillesøster, lavede jeg en kattemaske til ham. Men han blev så forskrækket for sig selv i spejlet, at vi måtte skynde os at aflive den kat. Sjovt at de i den alder har svært ved at skille de forskellige identiteter fra sig selv.

28-01-2018

Jeg prøver som nævnt før at få lavet gruppefotos af børnene, når der er lejlighed til det. Denne weekend var de alle med til Albertes fest, så der blev dømt "sofa", så vi kunne få billeder af dem. Men det skal gå stærkt, så der er ikke så meget retten til eller ryddet op på bordet foran dem, fx. Bagefter kan man så gå på jagt efter sjove detaljer. Og denne gang viser det sig, at Sarah og Karl har haft deres egen lille leg. Man kan nemlig se, at Sarah går foran og Karl "aber efter", så det er vældig sjovt for de to. Jeg valgte lige det billede, hvor de sidder og peger, på mig? Sofie var ikke helt tryg ved situationen, så Far måtte lige støtte lidt. Hun skal nok vænne sig til øvelsen, for næste gang der kommer en lejlighed, så prøver vi igen. 

PS se gruppefotos inder børnebørn - gruppefotos. Det ældste er fra kort efter vi havde fået Sarak. 

28-01-2018

Alberte fylder 7 år den 22. januar. Og dom hun selv sagde i går, så bliver det vist "en 100 dages fest". Først var der selve fødselsdagen, og den fik vi fortalt om om aftenen, da bi ringede til Alberte for at ønske hende tillykke. "Jeg har fået en ny cykel, og der er lås og nøgle og gear og blomster på cyklen, og jeg har cyklet i skole på den i dag!" Det er altid en stor dag, når man får en ny cykel, ikke? Efterfølgende har vi alle sammen fået forevist cyklen og alle dens herligheder. Så var det Mors fødselsdag i onsdag, så der var også en fest- og hyggedag. Torsdag besøgte Mormor og Morfar familien, og da de to piger havde haft fødselsdag, havde vi gaver med til dem. Så selvom det kun var et kort besøg for at læsse brænde af, så fik vi alligevel en god fødselsdagseftermiddag ud af det.

Så blev det lørdag og tid for den store familiekomsammen, som de er så gode til i Albertes hus. Mor havde godt nok også haft fødselsdag, og der var gaver til hende, men det var helt klart Albertes fest: fødselsdagsgaver og fødselsdagsflag og fødselsdagssang og fødselsdagslagkagen med fødselsdagslys osv osv. Alberte kan selv læse mange af kortene, der følger med gavernee, hvor er det flot! 

Og så bliver de ellers hygget og leget og snakket, store og små og gamle og unge mellem hinanden. Og alle Albertes kusiner og fætre er med denne lørdag, så vi kan holde "liv i familieskabet"!

Og det er ikke slut endnu, for på lørdag skal Alberte sammen med et par skolekammerater holde skolefødselsdag.

28-01-2018

Karl har opdaget Barbapappa-lamperne, de lyser flot lyseblåt og lyserødt. Nu skal Sofie også se dem. Men de er lidt tunge at bære, men til sidst lykkes det Karl at få dem ind til Sofie. Så sidder de to små nærmest inde under sofabordet i fred for os andre og leger med lamperne.Sofie siger "bla-bla-pludre-pludre", og Karl gentager ordret, hvad hun lige har sagt, sådan lyder det i hvert fald. Hvad mon de snakker om? På billedet har de fået lamperne op på sofaboedet og er begge kommet op, så de kan lege med dem der, der er sådan lidt "Vælte-Peter" over lamperne. Sjovt er det i hvert fald, kan man se på deres ansigter. .