Oplevelser med børnebørnene

03-04-2018

Der står påskeæg på bordet til børnene, med navn på, og der står også, at de er fra påskeharen. Men den hopper de nu ikke på, for hvordan skulle påskeharen kunne nå helt derned (vi er på ferie i Lissabon), når den normalt befinder sig hjemme ved deres eget hus? Mor forsøger: "Jamen, det må jo være ligesom når julemanden kan nå at bringe julegaver ud til børn over hele verden? Nu er de i hvert fald kraftigt tvivlende. Men så indrømmer Mormor, at det er mig, der har haft æggene med fra Ydø, hvor påskeharen altid har været (i hvert fald mens børnebørnene har været her), så påskeharen bad mig om at tage æggene med, da det kneb for ham at nå ned til Lissabon.

Børnene er vokset op med historier om julemanden og påskeharen, men er nu så store, at de ikke skal tro på det mere, men alligevel bliver det til en leg, en leg på ord og smarte påhit om denne påskehare, som altså forsyner os med chokolade igennem påskeugen. På billedet sidder børnene foran "palmen" pyntet med påskepynt.

03-04-2018

Det er en fornøjelse som bedste at s, hvordan de store børn tager sig af de små, leger med dem, viser dem til rette, hjælper dem. Det er vel også sådan, de mindre børn lærer, nemlig ved at afkode de store. Og når det som her er gode børn (siger den stolte Mormor- Farmor), så er der ingen betænkeligheder ved at overlade de små til de store. På billedet er storesøster Alberte i gang med en leg med de to små, Sofie og Karl, og kusine Sarah hjælper til. jeg håber virkelig, at dette fællesskab holder også når de bliver større. Men så bliver der jo større forskel på dem, og det fortsætter måske ikke med at være sjovt for de store at være "barnepiger".

03-04-2018

Sofie har fødselsdag den sidste dag i marts, og vi skal alle sammen til fødselsdag hos hende. Hun er stor nu, går selv rundt i huset og følger med i de store børns lege, så godt hun kan, så derfor er det en rigtig god fødselsdag med gaver og lagkage og lys og leg. Og da vi alle sammen synger fødselsdagssang for hende, siddeer hun og kigger rundt for at forstå, hvad det nu er, vi har fundet på. Gaverne bliver pakket ud med god hjælp fra de større børn, fætter Karl på 2 år forstår måske ikke helt, at alle gaverne er til Sofie, så han ermere end ivrig, men så træder de større børn til og hjælper ham.

Det er påske, og Sofies Mor har planlagt påskeharejagt i haven, hun har gemt en hel masse små chokoladefigurer, som børnene så får lov at finde. De store skal hjælpe de små, og de to små er måske lige så interesserede i at lege som at finde chokolade. For derer så meget spændende nyt, når man kommer på besøg, og gyngerne skal i hvert fald frem!

 

07-03-2018

Karl harfødselsdag først i marts måned, så hvad er mere oplagt end at give ham en lille cykel i fødselsdagsgave. En lille løbecykel, som han er stor nok til nu. Men vi havde ikke lige regnet med, at hele vejen ville være dækket af sne denne weekend, så gaven bliver pakket ud inde i stuen. Og så må Karl prøvekøre det nye køretøj sammen med Farfar på stuegulvet. Heldigvis har cyklen store bløde dæk, og det sorte smitter ikke af, så de får kørt nogle ture rundt i stuen. Så må Karl pænt vente til det rigtige forår kommer,før han kan komme ud og fræse rundt ude på vejen.