Oplevelser med børnebørnene

13-06-2018

 "Karl siger mange ting, rigtig mange ting. Meget af det er nemt nok at forstå, andet tror jeg kun han selv ved hvad beryder. Men en sætning bliver sagt meget klart og tydeligt, nemlig: "Det' ikk' sjovt!" Og det er sådan en god sætning at kunne, for der hvor den lille dreng ville hyle af utilfredshed over et eller andet, siger den store dreng nu bare, at det er ikke sjovt. Og det kan være alt fra at skulle have medicin til når øret væsker med betændelse til hvis han har slået sig eller vi vil have, han skal noget andet, end det han selv har forestillet sig. God sætning!

Men på billedet laver han noget, som er sjovt, nemlig leger ved stranden sammen med fætter og kusine

12-06-2018

Vi skal passe Sarah oig Simon, mens Mor og Far er henholdsvis ude at rejse og til børnefri familiefest. Og det har vi alle fire glædet os meget til. Så melder Karl også sin ankomst, han vil dog lige tage Far med, så Far ikke skal være helt alene hjemme. 

Og så er der ellers dømt leg ved stranden og i haven og inde i huset. Det minder om en storsommerhusweekend, med lidt sand (nej, meget faktisk), våde fødder, gode måltider med Mormor/Farmors boller og leverpostej osv. Det er varmt, men dog ikke mere end at alle er tilpas. Børnene "sejler" i den lille jolle, frem og tilbage, frem og tilbage, og indimellen "fisker" de, det bliver nu mest til vandmænd,selvom Karl højlydt erklærer, at han fanger haj!

Jeg har fået passet jordbærkrukkerne til, så der er modne bær, som børnene selv må plukke. Og det er et hit! De er i børneplukkehøjde og nemme at på øje på. Men den helt store succes er dog jordbærtærten lørdag eftermmiddag med hjemmelavet bund og creme, dog var vi inde i Nørreballe på vej hjem fra Sjælland dagen før at købe stort ind af deres jordbær fra de hængende haver. "Stor kage", siger Karl. Og det er det - og ingen kræsne børn (eller voksne for den sags skyld...). (Se opskriften under Mad fra haven). 

02-06-2018

Det er længe siden, så nu skal det være, jeg tager en lille tur op til Malthe og Alberte og Sofie, bare sådan en almindelig hverdag. De to store skal til svømmeafslutning, og deres Mor må komme med i vandet og lege. Men hvad så med Sofie? Far kommer sent hjem, men Mormor kommer jo. Så Sofie og jeg har en lille times tid for os selv. Vi kører en tur i det dejlige vejr, undersøger isene nede i Netto, og endelig går vi ind i svømmehallen for at kigge på de store vandhunde. Men de er allerede i gang med omklædningen, så vi nøjes med de andre glade børn.

Og så glider resten af dagen med de almindelige gøremål, ja, der er lige lidt ekstra, for Mormor har købt friske jordbær med fra Lolland, og det er noget pigerne kan lide. De har selv de lækreste skovjordbær i haven, i børnehøjde, men det varer et stykke tid endnu. Og næste morgen skal alle af sted til hver deres sted, før de igen kan samles om aftenen. 

01-06-2018

Endelig er alle mand bænket om aftensmaden, dvs mindstemanden er ikke sulten, han har også spist kage og sodavandsis i vuggestuen, så han trænger ikke så hårdt. Men ellers er her fyldt med unge og gamle og dem midt imellem, det ligner et mindre kollektiv. En af de unge har lavet mad, og der er lækre salater, ovnkartofler og to store kyllinger. Alle får øst op, og "der falder ro over grisene". Og det er jo her, vi får at høre, hvad hver især har oplevet i løbet af dagen. På ældstepigens skole var der sidste skoledag for de store elever, og det skal vi selvfølgelig høre om. Bedstemødrene har været på besøg i vuggestuen, og det fortæller vi også om. Så siger  familiens Mor, som er skolelærer: "Jeg har faktisk ikke fået frokost i dag!" Nå, har de nu så travlt? Men hun fortsætter med at fortælle om den lille pige i 1. klasse, som trak en madkasse op af tasken, og da hun åbnede den, "var madpakken rådden". Jeg får straks en klump i halsen, for jeg kender resten af historien, som den voksne går i gang med. For hun har selvfølgelig gjort, hvad vi andre også har prøvet, nemlig at give den lille pige sin madpakke og selv undvære. Sådan gør man jo, når man har med små mennesker at gøre. Jeg tror nok, at alle omkring bordet fik lidt ekstra at tænke over den aften. 

27-05-2018

Efter aftensmaden forsvinder Karl ud i gangen, og så kommer han ind med sko på og med cykelhjelmen på hovedet, han vil ud og cykle. Så vi går med ham, og der er også dejligt udenfor sådan en varm majsommeraften. Og Karl cykler sig en tur ned ad vejen. Heldigvis bor de på en blind vej, så der er stort set ingen trafik i deres ende af vejen.