Oplevelser med børnebørnene

09-10-2019

Vi har en tid på Rigshospitalet, det skal passes, men der bliver også tid til et smut forbi børnene i Glostrup. Et lille stykke hverdag som vi tager med os hjem.

Aksel er i hopla, da vi kommer, og Farmor får de store smil og den glade stemme. Aksel kigger på Farmor og FORTÆLLER - ja, hvad? Men hyggeligt er det i hvert fald. Farmor fortæller Aksel en historie om en lille hvid hund, vi lige har set ude på vejen. Så har Farfar hentet Karl i børnehaven,  det var ikke aftalt på forhånd, så Karl blev så glad over den gode overraskelse. Han er glad, og han skal snakke og fortælle og sidde og hygge sig med et stykke æblekage sammen med os andre. Karl har lavet en flot tegning i børnehaven, og den er til Far, som kommer lidt senere og kan få sin gave. Karl skal vise mig en af de store kasser med LEGO-Duplo, og Karl begynder at lave en legeplads, mens han fortæller historier om hvad der foregår på legepladsen. Aksel kommer ned på gulvet og mener helt klart, at han er med til at lege, han snakker løs og dasker til legetøjet.

Vi har også tid til lidt snak med storesøster, som glad viser sin næsepiercing frem. Jeg havde set et billede på hendes facebookside, men det skal selvfølgelige ses i virkeligheden. Hun har været på udflugt med skolen, og det skal vi også høre om og se den sjove ring, hun har købt på turen.

Vi ville selvfølgelig gerne være sammen med børnene meget længere tid, men vi får faktisk meget ud af sådan en eftermiddag, især så længe Aksel er så lille.  

07-10-2019

Telefonen ringer. FaceTime - Karl har lige noget, han skal vise Farmor. Han har plukket nogle flotte, ildrøde bær, som han sidder og piller med. Han rækker dem helt ind i skærmen, Farmor må godt smage dem. Men vi bliver enige om, at de der bær nok er flotte, men af den forbudte slags. 5 minutters snak, og så skal vi alle videre.

Jeg snakker med mellembarnet, Sofies Mor, i telefonen. Sofie skal lige vise Mormor noget, så vi skifter over til FaceTime. "Se, Mormor, mit tøj og Albertes tøj!" Pigerne har "arvet" en pose tøj fra nogle venner, og nu er de ved at pakke ud. Sofie rækker de nye bluser helt ind i telefonen, så jeg nærmest kan føle på dem. 

Samme aften får jeg sent et billede fra Karls Mor. Karl har slået sig på næsen, og nu vil han gerne have, at Farmor og Farfar bliver inddraget i det. Men Mor har syntes, at det var for sent at bruge Facetime. Men hvis de haved ringet op på FaceTime, kunne jeg jo have pustet på Karls næse, ligesom jeg ville have gjort, hvis jeg havde haft ham på skødet. Og jeg er sikkert på, at det havde haft samme virkning...

Den helt konkrete fysiske kontakt er selvfølgelig at foretrække, men det er af forskellige årsager ikke altid, det kan lade sig gøre.

Og så er Facetime en mulighed! De små (og også de store børn) får et helt andet forhold til kommunikation ved at kunne bruge denne her-og-nu-snak og ikke mindst levende billeder. 

25-09-2019

Vi sidder omkring spisebordet i stuen, der serveres stegte ål til aftensmad med nyopgravede kartofler fra haven, De fleste omkring bordet koncentrerer sig om at få noget mad på tallerkenen. Blot ikke Karl, han sidder så han kigger ud af de store vinduer mod haven. "Nu er det mørkt, Farmor!" Og ja, Karl, det er mørkt, meget mørkt! "Det er jo efterår, og så bliver det tidligt mørkt. Men vi kan godt lege lidt endnu, inden vi skal i seng!" Børnene bor jo i byer, hvor de - selvom det er mørkt udenfor - kan se naboernes huse oplyst af gadelygter. Men her ude på landet er det mørkt. Farfar-Morfar laver somme tider en mørketurisme på diget med børnene, hvor de vænner sig til mørket og altså godt kan se nogen ting alligevel. Men altså ikke denne gang. Og måske også Karl er lidt for lille og gyser lidt meget over mørket. 

25-09-2019

Et efterårsbesøg, som dog mest af alt lignede et par sommerdage med sol og varme. I hvert fald det meste af dagen, for det bliver vel nok hurtigt mørkt, og der falder voldsomt meget dug om natten.

Godt at vores børn er vant til at tage deres gummistøvler med. Således også Karl og Sarah og Simon, som besøgte os i denne dejlige weekend. Der var ikke andre planer end leg og hygge, en sejltur til Albuen med Morfar-Farfar og så lidt god mad.  Børnene og de voksne kunne være udenfor i solen og snakke og lege, så det var lige en ekstra gevinst af sommer. Og så blev bilerne fyldt med frugt og fisk og andet godt, som de plejer på denne årstid. 

04-09-2019

Det er søndag, der er højmesse i kirken, og det er søndagen for høstgudstjesten. Foran alteret er opstillet et bord, hvor kirkegængerne lægger deres gaver: "Alle gode gaver...". Tre jazzmusikere er opstillet bagerst i kirken, de skal ledsage salmesangen denne dag.

Men vi synes nu også, at vores besøg er vigtigt, vi vil nemlig gerne have Aksel døbt! Forældre, søskende, bedste- og oldeforældre, onkler, tanter, fætre og kusiner plus mange andre gæster, som alle sammen er mødt op i kirken. Og det bliver en fin oplevelse med et meget tålmodigt dåbsbørn og en meget tålmodig storebror, der gerne vil se hvad der foregår. Gudmor bærer barnet så fint,, det ser helt højtideligt ud! Og alligevel er der sådan en rolig og afslappet stemning, så da kirkesangeren blander lidt rundt på linjerne, får præsten sig et godt grin, og skal lige samle sig sammen, inden han kan gå videre. 

Efter gudstjenesten får vi taget nogle af de obligatoriske fotos inde fra kirken med dåbsbarnet i centrum.

Og så er vi klar til "fest i gaden" - derhjemme!