Oplevelser med børnebørnene

22-11-2017

I sommers begravede Simon en død solsort i haven. Og graven blev flot smykket med sten og blomster. Denne gang var det 2 små mus, som blev stedt til hvile af Malthe og Alberte. og for at det skulle gå rigtigt til, malede de flotte sten til at sætte på graven.

22-11-2017

Mortens aften er sådan en god familieweekendi november. Vi kan samles om det gode mad, øve os lidt på alt det der julemad, men uden alt det ekstra der hører til selve julen. Vi har i mange år haft alle børn og svigerbørn og børnebørn hjemme til Mortens aften, men i år smuldrede det lidt. Vi har spist andesteg et par weekender, og børnene har været her i hold, et enkelt hold endda så kort tid, at der ikke blev nogen andesteg.

Men så meget desto mere nød vi dem, der var her sidste weekend. Og lille Sofie fik sinførste andesog kunne lide det.Sidst hun var her spiste hun hokkaidosuppe, og hun ser ud til godt at kunne lide almindelig mad - og er parat til det. Hun vil dog gerne have lidt hjælp til skeen, den er svær, og det erogså svært at fange de små bidder brød, som vi lægger til hende påp hagesmækken. "Pincetgrebet" er på vej, men knap automatiseret endnu.

Og de store børn hygger sig med deres gøremål, Malthe læser, Alberte tegner og skriver (med lidt stavehjælp), hvis ikke de er udenfor og begraver et par døde mus og efterfølgende maler gravstene til dem.

21-11-2017

Det er tid til ønskesedler! Og vi har fået den første, selvfølgelig sendt pr. mail og meget udførlig. Men vi morede os nu lidt over indholdet, det er ikke meget af det, der står, som vi ved, hvad er? Jo, spejderdolken, og det er jo en god ting at have, når man nu er så stor, at man kan tage knivmærker og må gå med dolk. Hvad ønskede vi andre os i den alder (8-9 år)? Men vi må studere sedlen nøje og finde en god gave til drengen! 

07-11-2017

Mor og Far skal til børnefri fødselsdag, så Sarah og Simon skal til Lolland og hygge med Mormor og Morfar. Vi henter dem fredag eftermiddag, først Simon, som har fri fra skole kl 2, og vi er på pletten, da Simon kommer ud af klassen og lige skanner alle dem, der står udenfor. "Jo, de er her for at hente mig" (der er jo en vis prestige i at blive hentet af bedster). Så kører vi ind til byen foir at hente Sarah i hendes børnehave. Hun har glædet sig og hele formiddagen fortalt, at hun skal ned til os og sove her!

Det er en lang køretur, men vi holder nogle pauser og lægger vejen forbi et supermarked, det er jo fredag (!), så der skal lige købes forsyninger.

Og endelig når vi Ydø, men det er jo allerede mørkt, så der bliver ikke så meget udendørs leg denne aften. Det må vente til i morgen.

Ved sengetid putter Mormor Sarah - eller også er det omvendt - i hvert fald falder vi begge hurtigt i søvn. Simon er den store, så han og Morfar hygger sig lidt (kigger dybt i Morfars iskasse) og endelig kommer Simon også i seng. Og så sover de ellers de to, lige til det er rigtig dag lørdag morgen.

Når børnene er på Ydø, er der nogle ting de skal. Og det er selvfølgelig bl. a. at fiske. Simon har længe snakket om at hjælpe Morfar, så de to sejler ud, godt udstyret med varmt tøj, olietøj og redningsvest. De tømmer åleruserne og bringer desuden en god last af torsk med ind. Og de skal jo slagtes. Så da de to drenge er i land, slutter Sarah sig til dem udenfor, og hun følger meget interesseret med i, hvad Morfar foretager sig.

Vi har altid moret os lidt over, at Simon følger lige i hælene på Morfar, når han er her. Men denne gang var der altså to små efterfølgere, som deltog i alle dagens gøremål.

Og lørdag aften er det en meget træt Sarah, der putter sammen med Mormor. Hun nåede kun lige at lægge sig ned, så sov hun. Og Mormor med! Men Simon tog den sene vagt, for Mor og Far skulle jo komme sent om aftenen, så han ventede træt - men tålmodigt - til de kom. Så kunne vi alle få en god nats søvn.

Det har været så godt at have begge børnene her sammen (uden de voksne!), så lad os ondelig gøre det om igen, inden så længe!