Oplevelser med børnebørnene

08-10-2018

Det er lørdag aften. Alt ånder fred og ro. Far og Mor er til jubilæumsfest i den lokale beboerforening. Store og små hygger sig i den varme stue. Mormor og Morfar er indforskrevet til børnepasning, men det er nu mest Sofie, der ind imellem har brug for lidt hjælp. Der er ryddet op efter aftensmaden, og nu læser vi og ser på I Pad - og sådan noget. Så kommer Sofie tussende hen til Morfar, og med sig har hun en fin bog med masser af billeder bla af dyr. Så de to får sig en laaang snak om, hvad det nu er, de der dyr siger.

Vi passer ikke Sofie så tit, så der er små, praktiske ting, som jeg lige skal have lidt hjælp til, men så er det specielle jo her, at der er to store børn, som har styr på det hele. Så da Sofie skal puttes og have sin lille aftenflaske, har Malthe lavet den til hende, før jeg kan nå at sige hvor er...? Og Lillepigen putter sig under dynen med sin flaske og sover i løbet af nul komma fem. Dejligt nem for både barn og Mormor. Og senere bliver de to store puttet, jo de vil godt endnu. Alberte vil endda have, at vi skal genopfriske nogle af de historier, som jeg fortalte dem, da de var små. Tænk at hun kan huske det! Så jeg fortæller de små historier endnu en gang, og så sover de to store også. 

02-10-2018

Drengelommer er gode til at samle ting sammen i, men de har deres begrænsninger, bliver hurtigt fyldt. Så Karl hente den trehjulede med lad bagpå, så er der bedre plads til kastanjer og sten og æbler og en enkelt, falmet bold og sågar et par tørre kartofler, der er faldet udenfor Farfars spand. Karl ved ikke, hvad det vil sige at samle forråd, men han har en klar fornemmelse af, at det er en god ting med dette lad fyldt med alle herlighederne. Så kan vi synge:

Jeg har lommerne fulde af kastanjer,

du må få en af mig,

hvis du vil danse lidt med mig.

Du må få en kastanje af mig!

Selvom kastanjerne altså ikke er puttet i lommen....

30-09-2018

Det er weekend,Karl er på besøg hos Farmor og Farfar. Han har tager Far. Er, sådan en rigtig drengehår. (Pigerne laver alt muligt andet...)

Der er så meget, Karl skal lege med, undersøge, ordne, både inde og ude. Der. Liver også tid til en lille sejltur med Farfar, men det er godt, at Far er der, Farfar glemmer nogen gange, at Karl ikke er lige så stor som fætter Malthe og fætter Simon! 

De andre børn har været glade for de små katte, men det er ikke lige Karlsyndlingslegetøj. Han er bange for dem, så vi prøver at lære ham at jage med kattene, slå efter dem med en kæp, så han kan se,mat det er DEM, der erbange for ham. Det har ikke den store effekt, så vi sørger for at være ligei nærheden af Karl, når han går udenfor, han skulle jo nødig blive bange for at være her. Han har også noget med hunde i øjeblikket, så der skal træning til.

 

25-09-2018

For et halvt år tikkede en sms ind på min telefon: Den lille prins den 21. september? Hvem er med? Og så blev der købt billetter til en lille flok børn og et par voksne.

Nu er dagen så kommet, hvor vi skal se Anemones udgave af Den lille Prins. Dukketeater med musik og snag og, viser det sig, meget tro til den originale historie. Vi har ikke gjort noget specielt for at forbederede børnene, men de får meget ud af det. Og stof til samtaler efter forestillingen. Skuespillerne er meget levende og dygtige både til skuespil, musik og sang. 

24-09-2018

Jeg gør det ikke så tit, men nu skal det være - en hel weekend hos det ene hold børn, hvor vi også skal være sammen med nogle af de andre fætre og kusiner. Teater, hygge og leg og høstgudstjeneste om søndagen, det er en god weekend, sådan en hverdagsweekend, hvor de gør som de plejer og så bare har en bedstemor på slæb. Solen skinner flot og eftersommeragtigt, da gudstjenesten er slut og festen fortsætter ovre i Menighedshuset ved siden af kirken med aktiviteter i haven, æblemostpresning, grilning afpølser og brød og bagning af pandekager på bål. Og alle børnenes høstgaver bliver solgt ved en auktion, hvor man spændt kan følge sin egen gave.