Oplevelser med børnebørnene

14-09-2017

Fra starten bød det mig imod, børnene skulle være en del af selskabet, sidde med sammen med de voksne, når der var sammenkomster, større eller mindre. Selv kan jeg huske, at jeg ærgrede mig over, når min Mormor dækkede til os fire børn henne ved sofaen, jeg vil hellere have siddet hos de voksne og lyttet med. Men jeg tror faktisk, at vores børn hygger sig med det. Det er jo kun til de store fester, at der bliver dækket børnebord, fx her til Sofies barnedåb. Der var et par babyer, og de fik selvfølgelig plads ved eller hos en af deres voksne, men resten fik et bord for dem selv. Med pynt og balloner og masser af mad, "tag-selv-bord" går lige ind...

Og så kan de jo rejse sig, uden at det store bord går i stykker. Og så er der ellers dømt fri leg i baghaven, en flok på en halv snes unger i alderen fra 3-4 år til 9-10 år. En verden hvor de voksne ikke blander sig, og de kan udforske omgivelserne og hinanden, og hvor der er plads til nye bekendtskaber. 

12-09-2017

Efter sådan en familiebegivenhed som Sofies dåb i weekenden vil vi vel alle sammen gerne have nogle billeder at kigge på og huske dagen på. I gamle dage skulle man vente en rum tid på at få fremkaldt filmen hos fotografen, og så var der måske nogle gode og mindre gode billeder til album og til at ramme ind og stille frem i stuen. Men nu kan vi jo få alle billederne nærmest samme aften, fra smartphonene og fra kameraerne, via facebook eller dertil beregnede apps. Herligt! Så kan der vælges ud til fremkaldelse senere. Så allerede de her dage kan vi nyde synet af det dejligste lille dåbsbarn, sjældent har man da set noget så yndigt (det skulle da lige være sidste gang, vi havde barnedåb eller forrige gang eller gangen før...). Men det kan knibe lidt med at huske, hvem der står bag hvilket billede, så jeg undskylder for at "hugge" et billede og bruge det her!

11-09-2017

Vi er samlet omkring gavebordet, der pakkes ud og beundres. Sparebøsser, dåbsrulle, smykker, bøger, legetøj osv osv. Alberte hjælper til, det er jo sjovt at pakke sådan nogle fine gaver ud, og Sofie, dåbsbarnet, synes nok, det er ok, at storesøster hjælper til. Alberte har en fin, lille pakke med en æske, det ligner noget smykke, der er på vej, og da Alberte får åbnet æsken, udbryder hun: "Nå, der er det jo!" Og det, der er, er Dagmarkorset, for sådan et får alle småpigerne i familien, så det skal Sofie da også have. De store piger og "gamle piger" har også deres Dagmarkors på sådan en dag. Og Alberte viser sit eget frem sammen med Sofies gave. Alberte har - meget fornuftigt - startet dagen med at få rede på, hvorfor vi skal have sådan et kors på i kirke. Og efter en lille udredning fra Mormor er hun tilfreds med sagen, og nu får Sofie så også sit Dagmarkors.

07-09-2017

Alle børnene får jo en fotobilledbog til deres 1 års fødselsdag. Men man kan godt være i tvivl om, hvor stor glæde de har af dem nu som børn, de KAN jo af gode grunde ikke huske noget af det, billederne handler om. Men de betænkeligheder kan jeg godt glemme, for hos Malthe og Alberte bliver bøgerne brugt. Også denne dag, hvor vi har snakket om en ting, der foregik, da Alberte blev født. Det er der billeder af i bogen, husker Alberte, og frem kommer begge bøgerne, og så sidder vi rundt om bordet og kigger billeder og snakker og "husker" alle de ting, der bliver fortalt i bogen. Det er jo også en god opvarmning til næste uges barnedåb, hvor det er Sofie, der er hovedpersonen, så vi håber, at hun hører godt efter..

22-08-2017

Vi er på omvisning på Gjorslev Gods, som rummer en masse gammel historie. Men også noget mere nutidigt, idet børnebogsforfattren Charlotte Blay bor der og har boet der de sidste 15 år. Hun kender stedet godt, faktisk så godt at hun har skrevet en bog om slottet og alle de historier, der knytter sig til. Og Mormor, gammel skolebibliotekar, er selvfølgelig fyr og flamme, må nødvendigvis møde damen. Og så giver hun sig i snak med Simon, somselvfølgelig skal have bogen med hjem, især da CB fortæller, at de starter med at læse den højt for 1. klasse - Simon er lige målgruppen! Så nu kan Simon og Mor hygge sig med de gode historier omgenfærd og mystiskje begivenheder på et slot, hvor Simon selv har vandret rundt på trapper og gange.