Ash Ketchum

Jeg kender ikke den figur, jeg syr tøj til, men Malthe og hans Mor har fundet gode billeder, så det er til at have med at gøre. Det er en Pokemon-figur, der hedder Ash Ketchum. Og hans vest ser nodenlunde sådan ud.

En t-shirt er brugt til at tegne mønster efter, og så er vesten klippet i dobbelt stof, for at forhindre sømmekanter på bagsiden. Kraven og ærmerne et klippet/sprættet af andre t-shirts og syet på vesten. De gule kanter og "knapper" er klippet i filt og limet på. Resten af udstyret klarer Malthe og hans Mor selv.

Malthes tryllekappe

Malthe er vildt optaget af at trylle, han fik et fint sæt i fødselsdagsgave med tryllestav og hat med falsk bund. Men han skulle da også have en kappe, den er så her! 

Fremgangsmåde: Man tager (en tur i Røde Kors genbrugsbutikken og køber) en sort velournederdel, sprætter op og syr igen, laver rødt foer (af en gammel juledug). Og til slut sys et par magiske sølvstjerner på, så har Malthe en tryllekappe. Pris 30 kr som nederdelen kostede. 

Kan du gætte hvem jeg er?

Det er ikke spor for tidligt at gå i gang med at sy fastelavnsudstyr. Børnebørnene er endnu så små, at det kun er den store dreng på 3 år, der rigtig kan leve sig ind i de forskellige udklædninger.
Men alt, hvad vi laver eller anskaffer til ham, kan indgå i noget af det bedste legetøj, der findes, nemlig udklædningskassen! Sådan en havde vores børn med hjemmesyet udklædningstøj og i øvrigt forskelligt aflagt tøj, som kunne bruges, når der var brug for en ny identitet i legen. Og sådan en vil børnenes mødre også lave til deres børn!
Vores børn gik ikke i børnehave, men blev passet hjemme. Til gengæld gik de til gymnastik, og hvert år til fastelavn deltog vi i foreningens store fastelavnsfest i den lokale sportshal. Det udartede en overgang til en stor konkurrence mellem mødrene om, hvem der kunne sy det mest fantastiske udstyr til børnene. Ikke alle børn havde vist indflydelse på, hvad de blev klædt ud som, men fantasifuldt og flot blev. Og da jeg elsker at sy sådan noget tøj, så deltog vi selvfølgelig også i dette ræs. Dog har vi altid så vidt muligt brugt det forhåndenværende, altså ikke styrtet ud og købt stof i dyre domme, så går lidt af sporten også af det, ikke... En gammel dug blev til Minnie Mouses nederdel, fars aflagte skjorte til en Elvisskjorte osv.
Men nu er det børnebørnenes tur, og i år er jeg i gang med Jake the Pirate-udstyr, han skal nok blive flot! Sidste år stillede Malthe sig tilfreds med at blive forvandlet til Byggemand Bob, men det skal nok blive mere og mere fantasifuldt, jo større han bliver. Hans Mor er i øvrigt så smart, at hun, når hun alligevel afsøger de nærmeste loppemarked for brugt legetøj, også er på udkig efter brugte fastelavnskostumer. Her har hun gjort fund til 10 kr, der nu kan indgå i udklædningskassen!

Værktøjsbæltet og hjelmen, på vej til Byggemand Bob

Jake the Pirate

Årets projekt, en lille pirat, Jake, som Disney har tilføjet Peter Pan historien. Først støvlerne, som bliver syet i filt. Støvlerne er uden sål, men med et stykke elastik til at holde dem på plads. Måske kan jeg  finde ud af at lave et spænde på støvlerne?

Så er tøjet til Jake, den lille pirat, færdigt, støvler, jakke og pandebånd. Det bliver spændende at prøve det på Malthe en af dagene.

Vesten til Jake, sort fløjl med gule kanter og blanke knapper fra den gamle knapæske.

Og så lige en sørøverhat til at fuldende billedet (selvom den faktisk ikke helt hører til modellen), og så lige en hat til fætter Gustav og en til fætter Simon også.

Malthe, den lille pirat. Dog beholdt han sin t-shirt og joggingbukser på, det "rigtige" udstyr kan vel vente til fastelavn.

Andre fastelavnsideer

Under foto har jeg lagt nogle indscannede sider fra et gammelt Alt for Damernne, som jeg har fundet i gemmerne. Der fandt jeg ideen til sørøverhattene. Der er en del meget nemme måder at lave fastelavnsudstyr på. De er nok 25 år gamle, de sider fra Alt, vil jeg tro, men ideerne kan sagtens bruges i dag.

Overskrift 1