19-02-2018

Havnen

Hvilken del af en by eller en ø betyder mest? I vores familier er der ingen tvivl, heller ikke i vores generation, det må så afgjort være havnen. Og havnefronten som alt det, der enden byen eller øen ud mod havet, der hvor man starter sin rejse fra eller der hvor man ankommer til - eller bare der hvor man opholder sig og drømmer store drømme...

Når vi er på ferie eller bare på en udflugt, er det meget vigtigt for os at komme ned til havnene. Vi har besøgt utallige af slagsen rundt om i Europa, gået ture langs kajen eller bare nydt udsigten over en bådehavn eller den hektiske stemning ved et færgeleje. Ikke så mærkeligt, vi er jo begge forsynet med dette gen fra de gamle, både mine bedster og mine forældre, og selv om Ts forældre og bedster ,æske ikke opholdt sig så meget på havnene, så betød de alligevel for øsamfundet. 

Museet for søfart i Helsingør udgiver i denne uge deres årbog med titlen Havnen - hvorfra verden begynder og ender". Den må vi have fat i og læse i. Og se om ikke vi kan genkende meget af det fra vores historier.