26-04-2012

Hjemmebagt franskbrød

Jeg er ved at bage franskbrød, bare et helt almindeligt franskbrød, som der var opskrift på bag på Amoposerne før i tiden. Og som vi skal spise med ost eller marmelade på. Og når det er blevet lidt gammelt, så rister vi skiver af det, og det er ikke den mindste fornøjelse ved sådan et gammeldags brød.

Min Mormor bagte også franskbrød, og det gjorde hun tit og gerne, og i hvert fald, når hun vidste, at vi kom på besøg. Og det var faktisk også noget, hun blev ved med, efter at vi var blevet voksne. Og gerne også en hjemmelavet leverpostej, som egentlig bare var en pakke fra Brugsen, som hun lavede selv. Men sådan et stykke nybagt franskbrød med lun leverpostej, så følte man sig rigtig velkommen, og min Mormor kroede sig i vores glæde over serveringen. Hun kunne blive helt ærgerlig, hvis vi kom uventet, så havde hun jo ikke haft tid til at bage brød og leverpostej.

Men da vi var børn, og Mormor havde bagt franskbrød, var det helt store nummer, hvis der samtidig var nyslynget honning til at komme på brødet. Jeg tror ikke, jeg kan komme i tanker om noget mere lækkert end dette!