26-05-2014

Malvine

 

Kender du nogen, der hedder Malvine? Sandsynligvis ikke. I følge Danmarks Statistik findes der kun 4 mennesker i Danmark, der hedder Malvine (dog med forbehold for nogen, der hedder det til mellemnavn, det tager statistikken ikke højde for). 

Men vi har altså en Mormor i familien, som havde dette navn. Jeg kender ikke noget til brugen af navnet førhen, måske har det været datidens Emma? 

Vores Malvine er altså min Oldemor, som jeg dog aldrig har mødt. Hun døde allerede, da min Mor kun var i konfirmationsalderen. Hun blev født i Stokkemarke i 1871, og senere kom hun via Falster til Femø og blev Moder til en stor børneflok, hvoraf min Mormor er den næstældste. 

Hvordan hun har fået sit navn er der desværre ingen, der ved. Og så vidt jeg ved har endnu ingen fundet på at kalde deres små piger for Malvine. Og dog, lige nu har vi en Malvine i familien, som bor på på Femø, det er min Oldemor Malvines barnebarn, som hedder (Jo)Hanne, men som nu hedder/kalder sig Malvine, sikkert til ære for hendes Farmor Malvine. De hedder begge Geertsen til efternavn, så der er navnesammenfald der. Måske kan den nutidige Malvine være med til at gøre navnet kendt og måske brugt igen? Det er da egentlig meget sødt- og i hvert ikke det samme, som alle de andre hedder? Malvines mand, min Oldefar, hed Anton, og dem er der jo rigtig mange af nu.