21-04-2013

21. april

Det er den 21. april i dag og dermed 110 år siden, min Mormor blev født som barn nummer tre hos Malvine og Anton, som på det tidspunkt boede i Øster Kippinge på Falster. Hun blev døbt i Kippinge kirke og fik navnet Erna Marie Margrethe Geertsen. Et års tid senere flyttede de tilbage til Femø, hvor Anton kom fra, og udvidede familien med endnu fem børn.

For 10 år siden fejrede vi min Mormors 100 års fødselsdag med en  udflugt til Fejø, vi var på det tidspunkt min Mor, min Bror og selvfølgelig os fem. Jeg havde kontaktet mine fætre for at høre, om de ville være med, men det kunne de desværre ikke. Vi startede dagen på kirkegården med blomster på gravstedet, det var 2. påskedag, så vi havde en stor buket påskeliljer med. Derfra kørte vi ned til havnen, hvor min Mormor og Morfar havde boet, var rundt og kigge på alle de kendte steder, og så spiste vi vores medbragte mad på en bænk i solen ude på havnen, den bænk hvor min Mormor så ofte havde siddet når hun kiggede på livet på havnen eller når hun sad og ventede på at vinke farvel til os, når vi skulle sejle hjem til Nykøbing. Det blev en god dag, hvor vi sammen kunne mindes alle de gode oplevelser, vi havde haft på Fejø sammen med min Mormor og Morfar.

Jeg har et billede fra dagen, som jeg vil prøve at finde og sætte ved denne tekst. Men indtil da "nøjes" vi med et ungdomsbillede af min Mormor.