Decemberbreve 2019

25-12-2019

Glædelig jul! 

Julefreden har sænket sig, de tre unge familier har holdt jul i hver deres hjem med forskellige familiemedlemmer på besøg, så selvom vi ikke er fysisk sammen sådan en aften, føler jeg familiesammenhængen stærkt. Og glæden og stoltheden over at have sådan en flok! Vi var hos yngstemanden og hans familie og fik alt hvad der hører til en god juleaften, både for store og små og gamle. Og vi fik "danset om juletræet" med tilhørende sang af forskellige julesange og salmer. Den gode julemad, slik og kage og dessert, OG gaver! Qq gaver! Selvom vi var mange, var der tid til at tage en gave ad gangen og se på, at den blev pakket op! Storebror fik et handskedukkesæt med krokodillen, der hapser abeunger, og den blev prøvet af med fællessang med det samme. 

I dag 1. juledag har vi så været til julefrokost hos en af de andre unge familier, og her havde vi også familien fra i går med, så det var et stort bord med røget fisk og tarteletter og frugtsalat, ligesom det skal være. Æblekage til kaffen - og pakkespil. Med yngste deltager på tre og resten i iver for at hapse de bedste gaver gik alt fuldstændig tålmodigt og disciplineret (næsten...). Dejligt når børnene er så gode! 

Så i dag må der gerne "hviles ud på sofaen", i hvert fald når I har hjulpet børnene med at sætte batterier i deres nye legetøj...

22-12-2019
22-12-2019

Glædelig 4. søndag i advent - dagen før dagen før...   for vores vedkommende at vi skal være sammen med børn og svigerbørn og børnebørn på skift hele julen! Det glæder vi os selvsagt meget til! 

Og så er det vintersolhverv i dag. Solen kommer ikke længere væk fra vores breddegrader, end den er netop i dag på årets korteste dag. 7 timer og 15 min må vi nøjes med, og så er vi endda heldigere end folk i Skagen, som må affinde sig med en 3 kvarter kortere dag (så er det jo lige omvendt til sommer, men der er jo mere dag af tage af). 

20-12-2019

Så blev jeg færdig med at pakke julegaver ind. Og ja, det bliver til ret så mange, bare dem som børn og børnebørn skal have. Men vi er heldigvis i den glade situation, at vi HAR nogen at give gaver til. Børnene har sendt mere eller mindre specificerede ønskesedler med mange gode ønsker, ind imellem ting som jeg ikke aner, hvad er. Men børnene er også rigtig gode til at GIVE gaver, de laver de fineste ting enten derhjemme eller i klubben eller SFOen. Og de er så glade og stolte over deres fine gaver. Jeg kan huske, a min Mor satte de tegninger og andre ting, som de havde fået af deres nørnebørn, op på væggen i det gæsteværelse, som vi benyttede, hvis vi skulle overnatte. Det syntes jeg var synd, det var da bedre, at de havde dem og kigge på mede i stuen eller i køkkenet, så jeg sætter op af mine børnebørns ting rundt omkring mig ger i køkkenet og onde i stien. 

Der har virkelig været mange gode gaver igennem tiden, dukkehuset min Far selv havde lavet til mig, kærestegaver fra vi var helt unge, billeder af børnebørnene osv. Men denne gang vil jeg fortælle om en meget speciel gave, som jeg fik af min Farfar engang. Min Gudmor havde fundet på, at jeg skulle have noget parfume i julegave, jeg var en stor teenager, og hun havde ofte sans for sådanne gaver. Jeg havde ikke ønsket mig det, men de bedste gaver er jo ofte dem, som giveren selv finder på. Min Farfar fik instruks om at cykle ind til centrum af Nykøbing, og min Gudmor havde sagt, at han skulle have noget "4711", som var en anerkendt parfume i nogle flotte flakser. Og min Farfar fandt frem til farfumeriet i Lamggade, jeg ved ikke om han var vant til det, måske gav han min Gudmor den slags gaver? Han fremførte sit ærinde, som han havde fået besked på, og så var der en meget sød og kompetent dame, som tog over. Hvem gaven var til? Ja, det var da hans barnebarn på 16. "Så vil jeg anbefale noget andet!" var damens kommentar. Og så fik min Farfar i stedet en flaske Blue Grass-parfume, fint pakket ind, og så var julegaver til mig sikret. Og jeg blev rigtig glad for den, både fordi den duftede godt, men da ikke mindst fordi min Farfar selv havde været på indkøb, og at de to i fællesskab havde fundet på. 

18-12-2019

Så er det vist tid for årets julebreve - højetid endda! Men i dag havde posten også flere julebreve med, og i går tog han en posefuld med herfra til forskellige steder i landet. Alle sammen forsynet med julemærker!

Jeg har et ark julemærker hængende på opslagstavlen, så kan de nydes, når man går forbi. De er så flotte i år, som en fantasifuld illustration til et juleeventyr. I år er mærkerne tegnet af illustrator Per O. Jørgensen.

Sidste weekend fik et af børnebørnene øje på arket med julemærker og spurgte: "Hvad er det?" Og så forklarede vi om julemærkerne, men de unge familier sender vist ikke så mange breve mere. Sikkert julehilsener til gamle venner, men det er så på mail eller via facebook.

Efter weekenden sendte jeg et julkekort til hvert hold børnebørn MED JULEMÆRKER på, så kan de i hvert fald opleve at få julepost fra deres Mormor/Farmor!