Decemberbreve 2019

09-12-2019

Det er 2. søndag i advent! Vi tænder to lys på adventskransen, og det har jeg hjælp til, fordi et hold børnebørn holder decemberweekend her! De nye LED-lys har jo hver deres snedige indretning, og det er lige noget for Simon at finde ud af. Vores pakkekalender hænger dog som den plejer på sin plads i gangen. Og der er pakker på både til store og små. Der er en kreapakke, som de kalder det, så vi får også lavet lidt nyt julepynt til at tage med hjem. 

04-12-2019

Dette opslag burde faktisk hve en saro meget tidligere, faktisk på et tidspunkt i den sidste uge op til første søndag i advent. Det er nemlig altid det allerførste juletiltag - og det har været sådag i mange år. Vi skal have vores lystræ sat op ude på gårdspladsen Vi plejer jo bare at tage et med hjem fra Fejø, men i år måtte vi ud at KØBE et træ. Det blev lidt større end det plejer, men det er flot, og det står flot der foran huset, kan ses helt oppe fra Søgård. Og da der er timer på, stråler og oplyser det både morgen og aften, 

Vi har haft et lystræ på gårdspladsen i rigtig mange år. Det er så dejligt med det lys på denne tid, hvor det ellers næsten er mørkt døgnet rundt. Og det får som regel lov at blive ståendede indtil vi tager på vinterferie sidst i januar.  Der er jo Tintin mange, som lyser deres indkørsel eller have på, og det ikke kun med lyskæder, men med rensdyrslæder, kæmåenisser, stjerner, hjerne, bling-bling i massevis. Vi kørte igennem Nørreballe forled aften, og der var rækker af huse, hvor beboerne helt klart havde prøvet at overgå hinanden. Festligt! 

03-12-2019

Jeg har fået en julekalender. Og nej, ikke en pakkekalender, som den jeg fik sidste år, i år er dtet børnenes tur. Og heller ikke sådan en af papir, som hænger på væggen og har en låge til hver morgen, så man nedre kan følge med i aftenens julekalender på tv. Og da slet ikke sådan en skrabe-en, som man fristes til at skrabe helt igennem allerede den 2. december.

Jeg har fået en kalender-bog. Sådan en rigtig voksen en, købt som e-bog, så kan jeg læse den på vanlig vis på min telefon. Den er skrevet af Margaret Lindhardt, som i en menneskealder var bestyrer af Giro 413. Men hun er altså også forfatter og har fået den ide hver dag at tage et vers af en julesang eller -salme, som hun så skriver et kapitel ud fra. Det er hyggelig læsning, samtidig med at man også kan blive lidt klogere på fx Peters Jul, som jeg læste om i går aftes. Første aften handlede det om det der "noget i luften", som gør den store forskel på november og december. 

PS Billedet er af bogudgaven af Margaret Lindhardts bog, som hedder

01-12-2019

Glædelig 1. december og glædelig 1. søndag i advent!

Vi har gjort de første tiltag til julemåneden, juledugen er lagt på, der er kommet julekrus frem, julekalenderen er hængt op, og de første nisser har sneget sig frem. Og så selvfølgelig kalenderlyset og adventskransen. Men her er der nye tider i traditionerne. Alle "levende" lys i huset er jo blevet til LED-lys, og hvordan er det lige, man kan lave et kalenderlys, der ikke brænder ned? Det er ikke det samme, men til gengæld kan det jo bare brænde hele dagen. Læg lige mærke til "pynten"! Der samles på fine små røde ting til lysestager. Her er foreløbig brugt Malthes fine flettede stjerne, et lerhjerte, et æble fra børnenes legemsdel, og en lille nisse der havde sneget sig ned i en pakke, jeg modtog for lidt siden. 

I eftermiddag hælder det så adventskransen, som lige så længe jeg kan huske har været lavet af gran, Nobilisgran, de fineste spidser, hvor der gik meget gran til. Nu har vi ikke gran mere, og konsekvensen er blevet, at der er flyttet en krans ind, hvor LED-lysene står fint i. De brænder jo heller ikke ned, men lyser fint op, og vi tænder et ad gangen, som vi plejer. 

Jeg håber I hygger jer rundt omkring med lys og måske nogle adventsgaver,