04-02-2019

Kirsten og hendes familie

er jo ikke vores familie, selvom det næsten føles sådan. Og derfor holder vi heller ikke juleaften sammen med dem, der skal vi jo hver især være sammen med vores egne familier, vores bedsteforældre. Men hele juleaftensdag og 1. juledag kan vi jo godt være sammen, ikke? Så juleaftensdag om formiddagen, mens Kirstens mor og min mor har travlt med alle forberedelserne til om aftenen, samles vi fire børn til lidt før-julehygge. Vi leger lidt, giver hinanden hver en julegave og spiser lidt juleknas. Kirstens far har lavet hjemmelavet juleknas, som han opbevarer nede i kælderen i deres viktualierum. Her står fine tallerkener med slik på. Min favorit er de små, hvide pebermynteknapper med en klat chokolade i midten. De smager så godt, men vi får bare lige lov til at smage. Der skal jo være til i aften.

Julemorgen samles de to familier i vores stue til morgenkaffe (vi spiser jo ellers i køkkenet til hverdag). Her får vi boller og brød med pålæg, ost og rullepølse og rester af andestegen fra aftenen før. Brødet er smurt med andefedtet. Men man må godt være lidt kræsen og bede om det, man bedst kan lide. Det er så hyggeligt, nok mest fordi de voksne har god tid, og morgenmåltidet varer længe. Men på et tidspunkt rejser Kirstens mor sig, vi skal nemlig alle sammen spise frokost ovre hos dem, så der er lidt, hun skal have gjort klar.

Og frokosten varer på samme måde lang tid, så lang tid at vi børn får lov at rejse os. Og så går vi over i det andet hus hos os og ser Disneys juleshow med alle de gode og sjove tegnefilm. Senere da også de voksne rejser sig, skal vi alle ud at gå, vi skal ikke handle nogen steder, for alt er lukket, fordi som de voksne siger: ”1. juledag er den mest hellige helligdag!” Denne gåtur har sin faste rute, vi skal nemlig ned forbi bådepladsen, hvor Simona står på land under vinterpresenningen. Så klapper vi alle sammen ”skivet” og siger, at vi glæder os til, at vi skal ud at sejle igen til sommer.

Og så er den dag også ved at være slut, men det har også været en god dag sammen med vores gode venner fra den anden side af vejen.

Og næste år skal vi gøre præcis det samme, bare lige modsat!