18-01-2018

Simona

Simona var bare en ramme. Det forhold ældstebarnet fik til sin Mormor og Morfar kunne have haft hvilken som helst ramme. Men da vi alle var så glade for vores liv ombord på Simona, ja, så smittede det automatisk af på pigebarnet også. Og de to bedster gjorde alt for at give hende nogle gode oplevelser ombord. Her tror jeg faktisk at turen er gået til Nysted (? Ellers må jeg rettes?). Der svømmer et par ænder i vandet, og pigebarnet har sikkert fået noget af det brød, der ellers skulle have været morgenmad næste dag, så hun kunne fodre ænderne. Jeg tror, det er gået stærkt med at finde brød frem og komme op til ænderne, for der er noget rivende galt i billedet!! 

Pigebarnet har ikke redningsvesten på - og det er ellers et must, når man er om bord på Simona. Men prøv også at se, hvordan Morfar nærmest holder om hende, så der ikke sker noget! 

Detaljerne her viser en meget velholdt båd. Tovværket sirligt ordnet, alt lakeret og skinnende, sådan var det bare ombord på en håndværkere "skiv".

Og tøjet? Ja, Morfar er klædt i det, der nærmest var hans uniform. Kan vi huske så meget andet tøj end dette... Men om sommeren, når vi tog på lanfart i min barndom, så var kasketten en rigtig kasket og forsynet med nyvasket, nystivet og nystrøget - skinnende hvidt huebetræk. Men tidenne skiftede, også dengang.

Og pigebarnet er selvfølgelig klædt i hjemmestrikket (Mormor) og hjemmesyet (Mor) tøj...