17-01-2018

Oldefar Simon

Ældstebarnet havde 6 oldeforældre med til sin barnedåb. Og her er hun sammen med den ældste af dem, Oldefar Simon, som er Mors Farfar. Han havde jo en poetisk åre, som han udnyttede så ofte han kunne, og til hendes barnedåb havde han skrevet et lille digt, som han bad mig læse højt under middagen. Det handlede om, at der kom nogle nye små, som var parat til at tage over efter de gamle, meget rørende. Desværre har jeg aldrig været i stand til at finde det digt, men det MÅ jo være her et eller andet sted. 

På billedet "hjælper" ældstebarnet, eller Lillepigen, som hun jo kun er på dette tidspunkt, før der er tale om småsøskende, Oldefar med at feje ude i hans gård. En lille gård mellem forhus og baghus. Det kan være lidt svært at se på det lidt falmede billede, men Oldefar morer sig dejligt over at lave dette lille praktiske arbejde med pigebarnet. De har begge to pænt tøj på, så vi er sikkert til noget fødselsdag. Det kunne være Oldefars 90 års fødselsdag i august måned, så er pigebarnet ved at fylde 3, så der er noget af et spænd mellem de to mennesker. Og det er  nok en af de sidste fødselsdage. Han måtte jo tilbringe sine sidste år på plejehjem, fordi han blev mere og mere senil og ikke kunne klare sig selv.

Men denne dag ligner da en hyggelig familiedag, ikke?

Og ældstebarnet har selvfølgelig hjemmesyet tøj på, rødt som det ofte var, rigtig pigetøj. 

I baggrunden kan man skimte den flotte klematis, som voksede i gården, dyb mørklilla, model for den jeg selv har på væggen foran vores hus. Oldefar Simon holdt meget af sin lille, bitte have og fik meget ud af den, både blomster og urter.