07-12-2017

Julekrybben

Julekrybben er pakket ud med alle de små dele, der skal placeres rundt omkring. Så kan historien fortælles endnu en gang.

Den kunne jo komme sådan her:

"Hvor var det godt, at vi fandt frem

til denne stald i Bethlehem."

"Derude var der så koldt i nat.

Jeg tro'de, Gud os havde forladt"

Det første sagt af Josef, det andet af Maria. Og scenen er sat i en gymnastiksal til juleafslutningen på en skole. Sådan var det HVERT ÅR i min barneskole. Jeg husker ikke, hvilken klasse der spillede (3. Eller 4.?), men jeg husker tydeligt disse første linjer. Resten af fortællingen kommer i denne da-dum-da-dum-rytme, nemt at lære for børn. Og figurerne var også ens klædt på hvert år, Maria fx i en stor, klar blå kappe. 

Da jeg selv blev lærer og skulle stå for årets julespil med en super dejlig 3. klasse, ville jeg gerne prøve at spille dette stykke med dem. Normalt var det et nissespil eller et eventyr, klasserne prøvede kræfter med. Jeg søgte og ledte efter stykket, regnede godt med at det kunne være en gamle læsebog, og endelig var der en ansat på Amtscentret, som kunne hjælpe mig. Han havde gået på min gamle skole og fandt teksten i en gammel læsebog! Og så gik vi i gang, godt hjulpet af de gode forældre, der stod bag børnene, de sørgede for kostumer og rekvisitter. Og endelig kunne vi præsentere det til et stor forældre- (og bedsteforældre)fest og selvfølgelig til skolens juleafslutning. Og de var da så dygtige!