05-12-2017

Julepynt

Jeg har i mange år købt lidt nyt til julekrybben, når vi har været på ferie, og der har været lejlighed til det. Forrige år kom der to små bitte lam med hjem fra Azorerne. En huskat blev købt sidste år (i København). Og i år er der kommet endnu et dyr til, nemlig en lille bitte ugle. Den kan da godt passe ind i krybbemiljøet, synes jeg. Den er købt på Sardinien her i efteråret, hvor det viste sig, at de (også) har en tradition for små lerfigurer. Jeg ved ikke, om de bruger dem til krybbespil, men det var jo også på Sardinien, vi så et kæmpe krybbespil i rødler med masser af figurer i børnehøjde, som var arrangeret omme bag en kirke. Den lille ugle blev købt sammen med en lille madonnafigur, som også er en lille klokke. 

Mange af figurerne i mit krybbetableau er jo hjemmelavede, andre købt til, og endnu andre Santons fra Provence, hvor jeg hvert år købte en figur, der kunne passe ind. Le Bebe Jesus er købt på sådan en ferie (den oprindelige var en perle med glorie af guldpapir, svøbt og liggende i - en valnøddeskal!) Den lille Jesus fik selskab af en kamel, som var fulgt med de hellige tre konger.

Nu må jeg se at "få Jesus ned fra loftet", så jeg kan flytte den nye figur ind i stalden. Men jeg mangler jo Alberte til at hjælpe mig, men i år har hun fået sin egen Jesus, som hun kan pakke ud og stille op her til jul.