Decemberbreve 2015

27-12-2015

En stille stund med en kop kaffe. Her er nogenlunde ryddet væk, porcelæn, vasketøj osv. Hvor har det været nogle gode juledage, hvor vi har haft besøg af jer alle sammen fra lillejuleaften til 2. juledag. Vi manglede kun størstepigen af børnebørnene, som skulle holde jul med sin fars familie. I har været så gode at være sammen med, hjulpet hvor der var brug for det og ellers taget tingene, som de kom. Pakker, papir og ikke mindst alle de flotte gaver indeni har fyldt en del. Børnenes gaver og deres glæde ved at give os dem. Og så al det elektroniske legetøj, der krævede fædre,Mormors skruestik og ikke mindst batterier! Udefrakommende ville nok mene,mat her var lidt stille nu...

Tak for nogle rigtig gode juledage sammen med jer alle sammen! 

23-12-2015

Er det fx dig på billedet, Morfar? Nej, vel, for alle vores pakker ligger pænt og venter på julegæsterne, der skulle være orden i sagerne. Vi er ved at vende de sidste støvbunker, finde sengetøj frem, sætte juletræ i fod og andre småting, så nu kan vores gæster bare komme an! At dømme efter køleskabet forventes her et større rykind eller også forudser nogen hungernsnød i nærmeste fremtid. Eller med andre ord, der skulle være mad nok til et par dage, selvom vi bliver betydeligt flere end "os selv to i hverdagen".

Og i dag er det allerede en lille smule længere lyst end i går, kan I mærke det? Eller måske var det bare det flotte varme solskin, vi havde her først på dagen. 

20-12-2015

4. søndag i advent - ER DET ALLEREDE JUL? Ja, det er det jo så! Da vi kom til først søndag i advent, virkede det som sædvanlig som om der var oceaner af tid til jul. Men d i år synes jeg nok, at det er gået lidt stærkt. Sikkert fordi vi har haft så mange planer, med børnebørn og venner og arrangementer, det har jo været så hyggeligt alt sammen. 

I morges vågnede vi til denne solopgang, sikke en årstid! På nettet bliver man præsenteret for folks blomster fra deres haver, roser fx. Det er da vist ret usædvanligt at have haveroser til jul? I aften skal vi have blomkål fra haven til maden. Men al den tid der går uden sne og frost og vinter, kommer jo ikke tilbage med besvær, så lad os bare nyde den grønne vinter, så længe det varer. 

Jeg skulle måske ikke afsløre det, men rummet i baghuset er fyldt på med små og stor gaver, som bare venter på juleaften og 1. juledag. Postvæsenet har haft rygende travlt i år, jeg har fået min del af pakkerne... Og de er nu pakket ind med gavemærker på. 

19-12-2015

En lille morgenhilsen mens jeg sidder her i mørket og nyder teen sammen med morgenens pakke fra den store julepose! Han kan noget, ham Seebach! Husk at hente sangen eller nyd den hver aften i tv.
Hyg jer med alle før-jul-gøremålene i weekenden!

Lille store verden,
hvordan skal det dog gå
kaos krig og uvenskab
hvem har du at stole på
lille store verden
mærker du mon os
en smule ro ved vintertid
et øjeblik hvor vi ikke slås
selv en fjende kan blive en ven
i denne tid, hvor man ser verden som et barn igen
det er det der er med december
der får mig til at tro på
at der kan være håb selv for mennesker
når vi gør alt for dem vi elsker
engle daler ned for jeg tror
at hvis vi finder fred på vores jord
så bliver det nok til jul
så bliver det nok til jul

16-12-2015

Så har jeg vinket farvel til en bilfuld børn og børnebørn, som har været på decemberbesøg. Vi har haft det så hyggeligt, rigtig nydt samværet med børnene, nydt at være så tæt på dem mange dage i træk. Som jeg skrev på børnebørnsbloggen, så har vi været hele raden af kalendere og pakker og tv rundt. Og Simon har i den grad hjulpet Morfar med forskellige gøremål. Han ved godt, at den står på børnehave i morgen, men mente nok at det kunne vente en dag eller to mere. Men der er jo kun en uge til juleaften, og så ses vi igen! Håber I andre også nyder decembertiden med alle de gøremål, der skal passes.

PS På billedet er det Sarah, der lige besøger mig inde i forretningen.