28-03-2019

Fødselsdagsflag

Jeg håber, at alle vores børnebørn er glade for deres fødselsdagsflag, som de har fået enten i dåbsgave eller til en af deres første fødselsdage. Der ligger også en pakke med et flag og venter på mindstepigens fødselsdag på søndag. Måske også når de flytter hjemmefra engang, så har de deres eget flag at at tage  og sætte på deres eget bord. 

Da jeg var barn havde vi et Chr X-flag stående i stuen, det stod fremme altid og var ikke ment som et fødselsdagsflag, men var fra krigens tid, hvor det var en af måderne, hvorpå man kunne markere sin danskhed. Vi brugte det heller ikke som fødselsdagsflag, og vi havde heller ikke flagstang i haven. Vores flag var forbundet med vores sejlertilværelse, hækflaget, flagstang ved klubhuset osv

Men da jeg blev voksen og selv fik tre børn, som vi holdt fødselsdage for, ville det jo være dejligt med et fødselsdagsflag i stedet for diverse papir-hurra-flag.

Og sådan et fik jeg faktisk på et tidspunkt. Af min Far, som elskede at gå og nusse i sit værksted med sådanne småprojekter. Flaget var en tro kopi af en haveflagstang, som de så ud dengang, dog ikke hvidlakeret. Et flot splitflag blev sat på, det hele pakket i en stor papkasse, pakket ind og foræret til mig på min fødselsdag. Og det kan allersenest have været i -86, for det var oppe i Vesternæs, hvor vi flyttede fra netop det år.

Og så havde familien Larsen et fødselsdagsflag, som kom og kommer frem, hver gang nogen fejrer fødselsdag i huset.

Denne martsfødselsdag kunne vi så indvie det nye flag, det har taget noget tid at finde det helt rigtige (størrelse, dimensioner, split osv), men nu lykkedes det. Og vi har kun det flag, så der er kun et på bordet.