21-07-2017

Redningsvest og dansesko

Oprydningen gav disse to "klenodier", en lille platte fra 1964, og en sejlerpræmie fra 1962.

De viser på en god måde mine to helt overskyggende interesser som barn og ung.   Sportsgrene vil man kalde det i dag, men sådan tænkte vi ikke rigtigt på det. 

Eftersom jeg nærmest er født på vandet, skulle det vel egentlig være det, der kom først, men det er nu alligevel dansen. Jeg begyndte at gå til dans, da jeg kun var 3-4 år gammel. Dansede med Benny, som var mine forældres venners dreng. Senere fulgte min Mor mig ned til Anker Johansens danseskole i Brogade, og der kom jeg i mange år, lærte mere end bare børnedansene, som vi gjorde, da vi var helt små. Jeg fik også en ny dansepartner, Steen, og vi dansede sammen i måske 8-10 år. Da Anker Johansen lukkede flyttede, nogen af os ned til Alice Andersen i Rosenvænget, men da ville Steen ikke med, så jeg fik endnu en gang en ny dansepartner. Den lille platte tror jeg ikke er en præmie, jeg har andre dansepræmier, kagegafler, teskeer fx, jeg tror måske det kan være en årspræmie, måske 5 år? Jeg gik til dans i Nykøbing, indtil jeg støttede på seminariet i Vordingbprg i -69.

Året var delt op i dans om vinteren,  og om sommeren foregik al vores fritid på havnen. Så da Danmark først i tresserne begyndte med optimistjoller, havde jeg lige den (dengang) rigtige alder til en optimistjollefritidsinteresse. Og da min Far sammen med en anden mand fra sejlklubben, Poul Sloth,  oprettede et hold af forældre i aftenskolen, som sammen med deres børn selv skulle BYGGE disse joller, ja, så fik jeg lov til at komme med andet hold af jollebørnene. Og det har været en helt fantastisk barndom og tidlig ungdom i denne verden. Den lille plakette er en præmie fra det allerførst år, hvor jeg sejlede, for hvad husker jeg ikke, men fin er den da!